27. 09. 2022 - 16:42
Zmajevi su sinoć nastupili u starim dresovima: Novi dizajn je...
907
Shares
Zmajevi su sinoć nastupili u starim dresovima: Novi dizajn je riješen, međutim...

Zmajevi su sinoć nastupili u starim dresovima: Novi dizajn je riješen, međutim...

27. 09. 2022 - 16:42
0
Shares

Fudbalska selekcija BiH poražena je sinoć u Bukureštu od selekcije Rumunije u posljednjem meču grupe B3 Lige nacija. Osim što su se obrukali na terenu, Zmajevima to nije jedina bruka, piše Faktor.ba.

Kako piše Footy Headlines, portal koji se bavi dresovima svjetskih klubova i reprezentacija, naš nacionalni tim u Bukureštu je igrao u neslužbenim i nikada ranije viđenim dresovima.

– Ono što je zanimljivo jeste da je, uprkos tome što je ranije ovog mjeseca Adidas otkrio novi izgled dresova, Bosna i Hercegovina igrala u “teamware” dresovima (iz 2018. godine). Ovo je najvjerovatno zbog toga što Adidas ima problem s isporukom dresa u BiH za domaće i gostujuće utakmice – navodi Footy Headlines.

Navodi se kako dresovi koje su Zmajevi nosili sinoć nisu jednaki onima koje je reprezentacija BiH nosila u junu (Condivo Match Day 22), a da su igrali u kataloškim dresovima iz 2018. godine!

– Vjerovatno ćemo morati pričekati do 2023. godine da na terenu vidimo stvarne nove dresove Bosne i Hercegovine. Prijateljska utakmica protiv Rusije bila je planirana za 19. novembar, iako je sumnjivo da će se odigrati – piše Footy Headlines.

Učitaj još novosti