27. 09. 2022 - 15:33
Zašto niko ne želi da bude selektor košarkaške reprezentacije...
907
Shares
Zašto niko ne želi da bude selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske

PAT POZICIJA

Zašto niko ne želi da bude selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske

27. 09. 2022 - 15:33
0
Shares

Aleksandar Petrović je od nedavno sportski direktorHrvatskog košarkaškog saveza, a jedna od prvih stvari koje su na njegovom rasporedu je traženje novog selektora.

- U utorak sam kontaktirao četiri najbolje opcije za mjesto selektora Hrvatske. Bilo mi je bitmp dobiti ih u isto vrijeme i uspjelo mi je. Igor Miličić je vruća roba, ima ugovor do kraja 2023. godine, a žele mu ga produžiti do 2024. godine. S druge strane, Dario Đerđa (Gjergja) je napravio sjajan posao s Belgijom i jedini srušio Španiju, ali je u sjajnoj poziciji da izbori SP. Nismo pijani milijarderi da razbijamo ugovor s pola miliona eura. To je realnost, ali da ne bi bilo šumova u eteru išao sam razjasniti situaciju. Trenutno je na njih nemoguće računati", kaže Petrović pa nastavlja:

- U isto vrijeme sam zvao i svog dragog sugrađanina Nevena Spahiju i ponudio mu da bude kratkoročno ili dugoročno selektor, neka bira. Nažalost, ima druge planove. Ostao je Golemac kod kojeg sam bio u Ljubljani. Zainteresiran je, ali u ovom trenu kao trener koji skuplja iskustvo i u najboljim godinama ne može raditi dva projekta. Nemoguće je bilo pronaći rješenje u ovom trenu.

Također, Petrović je dodao i ovo:

- Uzeo sam time-out do 10. oktobra pa ću imati jasniju sliku što i kako dalje. Moram u razgovorima s vodećim ljudima HKS-a prelomiti kojim putem krenuti. Imam naznaka kvalitetnog, vrhunskog rješenja, ali u junu. Moram sad donijeti prijedlog da ispratimo dva prozora i onda dobijemo trenera koji će idućih pet godina biti selektor ili nastaviti tražiti čovjeka, ali uzimam time-out. Najkasnije ću do 10. oktobra imati odluku kojim putem idemo, a više sam za to da se pronađe perfektno rješenje za dugo godina. Previše smo trenera spržili. Imamo vremena i moramo stvari postaviti na pravi način. Možda ću predložiti kratkoročno rješenje, a konačno rješenje bude na kraju sezone

Nije u situaciji da predlaži sam sebe.

- Sada ne razmišljam o tome, ali vidjet ćemo. Poslao sam jednom treneru ponudu za takav vid saradnje, ali logično je da gleda dugoročno i kaže da je problematično što može nestati s košarkaške mape - rekao je Petrović.. 

Učitaj još novosti