27. 09. 2022 - 11:33
SKANDAL, IZ SKOPLJA STIŽU SCENE ZBOG KOJIH SE SVI CRVENIMO:...
907
Shares
SKANDAL, IZ SKOPLJA STIŽU SCENE ZBOG KOJIH SE SVI CRVENIMO: Sjajna trenerska predstava Mladena Krstajića ostala u sjenci incidenta!

LIGA NACIJA

SKANDAL, IZ SKOPLJA STIŽU SCENE ZBOG KOJIH SE SVI CRVENIMO: Sjajna trenerska predstava Mladena Krstajića ostala u sjenci incidenta!

27. 09. 2022 - 11:33
0
Shares

Fudbalske reprezentacije Sjeverne Makedonije i Bugarske odigrale su utakmicu posljednjeg kola C divizije Lige nacija u Skoplju. Slavili su Bugari minimalnim rezultatom i golom Kirila Despodova.

krstajicbugarska

FOTO: EPA

Međutim, utakmica i sjajna trenerska postavka i taktika rođenog Bosanca Mladena Krstajića koji je kao selektor preporodio reprezentaciju Bugarske, ostala je u sjenci incidenta sa tribina, na početku meča.

3189339-h-57953785-ff

FOTO: EPA

Naime, kako pišu svi bugarski portali navijači Sjeverne Makedonije izviždali su himnu Bugarske, a onda tokom meča uzvikivali psovke i uvrede na račun fudbalera gostujuće reprezentacije.

3189341-bugari-ff

FOTO: PRINTSKRIN

Bugarski sajt "Sportal" piše da su Makedonci uzvikivali - "Bugari Tatari" i "Cigani". Te da su navijači domaće selekcije salvom zvižduka ispratili intoniranje himne Bugarske kao i predstavljanje svakog igrača poimence.

3189343-bugari1-ff

FOTO: PRINTSKRIN

Portal "Topsport" otišao je još dalje. Oni optužuju makedonske medije i novinare da su bili ponosni, što su njihovi navijači izviždali himnu Bugarske i njene igrače. Oni čak pišu, da su pored uvreda na račun Bugara da su "Tatari i Cigani", makedonski navijači uzvikivali i - bugarske kučke!

Nažalost, u sjenci obračuna bugarskih medija sa Makedoncima, po strani je ostao uspjeh selektora Mladena Krstajića. On je preporodio Bugarsku i iz njenih fudbalera izvukao ono najbolje, pošto je sa dvije pobjede, protiv Gibraltara i Severne Makedonije pobjegao sa začelja tabele i sačuvao status u C diviziji.

krstajic

FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Naime, Mladen Krstajić je u ove dvije utakmice pozvao čak devet debitanata i podmladio nacionalni tim. Taj njegov potez naišao je na podsmijeh i podozrenje kod bugarskih medija, međutim, poslije dvije utakmice morali su da mu se izvinjavaju. Mladen Krstajić je imao razgovor i sa Lukasom Petrovom, fudbalerom nemačkog Augzburga, koji bi uskoro trebalo da zaigra za Bugarsku.

Učitaj još novosti