26. 09. 2022 - 23:03
Luda utakmica Engleza i Nijemaca završena sa čak šest golova i...
907
Shares
Luda utakmica Engleza i Nijemaca završena sa čak šest golova i remijem

LIGA NACIJA

Luda utakmica Engleza i Nijemaca završena sa čak šest golova i remijem

26. 09. 2022 - 23:03
0
Shares

Nevjerovatnu utakmicu u posljednjem kolu Lige nacija odigrali su na Wembleyju Engleska i Njemačka. Završilo je 3:3 u utakmici koja ni jednima ni drugima ništa nije značila kada je u pitanju plasman na Final Four ili ispadanje iz Lige nacija. Još ranije je Njemačka ostala bez šanse da osvoji skupinu i prođe na Final Four, a Englezi su i prije ovog kola ispali iz najjačeg ranga Lige nacija. 

U prvom dijelu nije bilo golova, a onda je Gundogan u 52. minuti doveo Njemačku u vodstvo kojeg je skrivio Maguire. Havertz je 15 minuta kasnije povećao vodstvo gostiju, da bi Englezi od 72. do 83. minute zabili tri gola preko Shawa, Mounta i Kanea za preokret. Englezi do ove utakmice u Ligi nacija nisu zabili gol iz igre pa je pogodak Shawa bio njihov prvi iz igre nakon 565 minuta.

I kada se činilo da će Englezi upisati prvu pobjedu u ovom izdanju Lige nacija, Havertz je svojim drugim golom u 87. minuti spasio Nijemce. Engleska je takmičenje završila s tri boda, Njemačka sa sedam, a skupinu je osvojila Italija s 11.

Učitaj još novosti