26. 09. 2022 - 15:34
Košarkašice Srbije saznale odlične vijesti na SP-u, ostala je...
907
Shares
Košarkašice Srbije saznale odlične vijesti na SP-u, ostala je još samo dilema u našoj grupi

Košarkašice Srbije saznale odlične vijesti na SP-u, ostala je još samo dilema u našoj grupi

26. 09. 2022 - 15:34
0
Shares

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije postala je sedmi učesnik četvrtfinala Svjetskog prvenstva nakon što su im u korist išli rezultati iz grupe.

Srbija je svoj posao obavila na parketu protiv Malija, a onda su za nju odigrale selekcije Francuske i Australije. Francuskinje su savladale Japan, a Australija Kanadu tako da je Srbija kolo prije kraja ovjerila plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

To znači da je već poznato sedam reprezentacija koje su izborile plasman među osam najboljih na svijetu. To su Srbija, Kanada, Francuska i Australija iz grupe B te Sjedinjene Američke Države, Kina i Belgija iz grupe A.

Upravo u grupi A, u kojoj je i reprezentacija Bosne i Hercegovine, preostala je jedina dilema. Nije poznato da li će u osminu finala proći Portoriko ili Južna Koreja, a to ćemo saznati nakon međusobnog okršaja.

Podsjetimo, reprezentacija BiH nije uspjela ostvariti premijernu pobjedu na svjetskim prvenstvima. Nakon četiri utakmice imamo isto toliko poraza, a Svjetsko prvenstvo zatvorit ćemo nastupom protiv prvog favorita SAD-a.

Rezultati i tabele:

Grupa A:

Belgija - BiH 85:55

Učitaj još novosti