26. 09. 2022 - 08:22
Zmajevi zahvaljujući Ligi nacija izbjegli dvije svjetske...
907
Shares
Zmajevi zahvaljujući Ligi nacija izbjegli dvije svjetske velesile u kvalifikacijama za Euro

Zmajevi zahvaljujući Ligi nacija izbjegli dvije svjetske velesile u kvalifikacijama za Euro

26. 09. 2022 - 08:22
0
Shares

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u drugom jakosnom šeširu uoči žrijeba kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tu se ne može sastati s dvije svjetske velesile.

Koliko je Liga nacija važna i dobar rezultat u ovom takmičenju, pokazuju jakosni šeširi koji se već naziru. Trenutno je poznat raspored 37 reprezentacija od 53 koliko će učestvovati u kvalifikacijama.

Osvajanjem svoje grupe reprezentacija BiH osigurala je drugi jakosni šešir pred žrijeb te će dobiti nominalno samo jednu jaču selekciju u grupi, a ista je situacija s nogometnim velesilama poput Francuske i Engleske.

Rezultati od posljednje dvije noći ozvaničili su da se aktuelni prvak svijeta Francuska i aktuelni evropski viceprvak Engleska nalaze u drugom jakosnom šeširu, kao i Zmajevi, te se ove selekcije ne mogu sastati u grupi.

Šešire pogledajte OVDJE.

Šest selekcija je ozvaničilo mjesto u drugom jakosnom šeširu. Pored BiH, tu su još Francuska, Engleska, Vels, Austrija i Izrael te s ovim selekcijama Zmajevi ne mogu biti izvučeni.

Žrijeb je na rasporedu 9. oktobra u Festhalle centru u Frankfurtu. Nogometna reprezentacija BiH svim silama želi izboriti Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine što bi bio prvi nastup ikada.

Učitaj još novosti