25. 09. 2022 - 20:07
Nurkić "otvorio dušu": Evo zbog čega u BiH trebaju...
907
Shares
Nurkić

OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Nurkić "otvorio dušu": Evo zbog čega u BiH trebaju kompetentni, a ne podobni ljudi

25. 09. 2022 - 20:07
0
Shares

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i as Portland Trejl Blejzera Jusuf Nurkić oglasio se na društvenim mrežama gdje je otvorio dušu.

Nakon što je jučer potvrdio vijest da je gradu Tuzli poklonio košarkaški teren, dobio i nekoliko komentara, upita, kako god da ih nazovemo zbog čega nije, naprimjer, donirao teren u Živinice. Odgovorio je Nurkić, između ostalog, da je imao namjeru to uraditi, ali da na odgovor nadležnih čeka već četiri mjeseca.

Sada se oglasio i podijelio jednu situaciju zbog čega u Bosni i Hercegovini trebaju kompetentni, a ne podobni ljudi. Status Nurkića prenosimo u cjelosti.

Građani moje BIH. Želim da podijelim jednu od milion situacija zašto nam trebaju kompetentni ljudi a ne podobni u našoj BIH.

Kada sam donirao mamograf Domu Zdravlja Tuzla, paralelno sam želio donirati i Domu zdravlja Živinice. Iz Doma zdravlja su rekli da je "preči" Rengen (x-Ray). Sa moje strane rekao sam nema problema. Nažalost, tender je obaran više puta.

Dom zdravlja (radiološka služba) je insistirao na specifikacijama koje su nezavisni stručnjaci proglasili irelevantnim. Dom zdravlja Živinice su zahtijevali nabavku aparata koji je bio neopravdano skuplji (oko 50 posto) u odnosu na onaj koji im je ponuđen i koji je prije i poslije nabavljen za 20+ zdravstvenih institucija širom BiH bez zamjerke.

Moram naglasiti da sve ove projekte zbog sigurnosti i vjerodostojnosti sam radio u pratnji i podršci UNDP-BIH! Vjerujem i nadam se da ovi izbori budu rekordni po izlaznosti i da BIH ima konačno evropsku budućnost - poručio je Nurkić.

Učitaj još novosti