25. 09. 2022 - 20:03
JE LI FUDBALSKI SVIJET DOBIO NOVU ZVIJEZDU S NAJSNAŽNIJIM...
907
Shares
JE LI FUDBALSKI SVIJET DOBIO NOVU ZVIJEZDU S NAJSNAŽNIJIM ŠUTEM? Obara protivnike kao čunjeve

FEDE VALVERDE

JE LI FUDBALSKI SVIJET DOBIO NOVU ZVIJEZDU S NAJSNAŽNIJIM ŠUTEM? Obara protivnike kao čunjeve

Sportsport.ba
25. 09. 2022 - 20:03
0
Shares

Na scenu dolaze novi fudbaleri koji oduševljajaju iz utakmice u utakmicu te polako i sigurno preuzimaju primat. 

Igrači sa snažnim šutevima su oduvijek privlačili pažnju. Roberto Carlos, Adriano, Zlatan Ibrahimović, Gabriel Batistuta Hulk su fudbaleri koji su postali sinonim za udarce "supersonične" brzine.

Kako stoje stvari izgleda da je fudblaski svijet dobio novog fudbalera sa najsnažnijim udarcem na svijetu. U pitanju je Fede Valverde.

Valverde igra zaista briljantno tokom cijele godine i već sada se ovaj 24-godišnjak može smatrati jednim od najboljih veznjaka svijeta.

Nedavno je zabio golove Atletico Madridu i RB Leipzigu. Krase ga velika borbenost, brzina i odlično pozicioniranje, ali je evidentno da ima i razoran udarac.

Koliko snažnim udarcem raspolaže Urugvajac najbolje su osjetili fudbaleri Irana koji su doslovno padali kao čunjevi kada bi blokirali udarac zvijezde Reala.

U tri pokušaja sa distance Valverde je sve tri puta igrača Irana oborio s nogu. Iako brzina udaraca nije izmjerena sigurno je među najsnažnijim na svijetu.

Interesantno da je Valverde jednog Iranca pogodio tri puta. U dva navrata u glavu te jednom u međunožje. Igračeve reakcije dovoljno govore o jačini udarca.

Međutim, iako je demonstrirao ubitačan udarac to Valverdeu na kraju nije bilo korisno pošto su Iranci dobili meč sa 1:0.

Inače, prema zvaničnim podacima najbrži udarac u historiji viđen je u novembru 2006. godine kada je fudbaler Sportinga Ronny šutirao loptu brzinom od 210 km/h protiv ekipe Navala.

Učitaj još novosti