25. 09. 2022 - 23:45
Šveđani se žale na ponašanje djece iz Srbije na tribinama,...
907
Shares
Šveđani se žale na ponašanje djece iz Srbije na tribinama, odluku UEFA-e nazvali žalosnom

LIGA NACIJA

Šveđani se žale na ponašanje djece iz Srbije na tribinama, odluku UEFA-e nazvali žalosnom

25. 09. 2022 - 23:45
0
Shares

Nogometaši Srbije ubjedljivo su pobijedili Švedsku u meču 5. kola Lige nacija (B) rezultatom 4:1 i u posljednjem kolu protiv Norveške u gostima igrat će za plasman u elitni rang ovog UEFA-inog takmičenja, a zanimljivu opasku poslije meča imao je švedski golman Robin Olsen koji se žalio na potez djece na tribinama.

Zbog nedoličnog navijanja i rasizma na utakmicama protiv Norveške i Slovenije, UEFA je kaznila Srbiju da na utakmici protiv Švedske budu prisutni samo mlađi od 14 godina.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se izbjegnu polemike, jer su gosti itekako imali zamjerke na ponašanje djece iz Srbije.

"Zanimljivo je da su zaključali za odrasle, a djeca se kreću sa zelenim laserima. Ne znam razlog zašto im nije dozvoljeno da imaju pun stadion, ali dobili su mogućnost da samo djeca dođu na stadion. I onda ta djeca unesu i koriste laser. Zanimljivo", rekao je Olsen i dodao:

"Da budem iskren, vidio sam ga nekoliko puta tokom zagrijavanja. U drugom poluvremenu nisam razmišljao o tome, ne znam da li ga je bilo", rekao je švedski golman.

Selektor Švedske Janne Andersson bio je razočaran što je uopće bila prisutna publika, pa makar je riječ o djeci.

"Mislim da je žalosno što je bilo publike na tribinama. Ako ćeš da ih kazniš za nešto, pa da ih pustiš da se izvuku... Teško mi je da razumijem logiku toga. Nećemo to ni na koji način koristiti kao izgovor, nije nas poremetilo jer smo navikli da igramo pred publikom, ali UEFA ih je žestoko kaznila da igraju bez publike. Čudno, baš čudno", rekao je Anderson, piše Klix.ba.

Srbija sada ima 10 osvojenih bodova, koliko ima i Norveška koja je ranije izgubila od Slovenije sa 2:1, pa će tako u posljednjem kolu igrati za prolazak u elitni rang Lige nacija i za taj uspjeh će im trebati pobjeda, s obzirom na to da su u prvom meču od Norvežana izgubili sa 1:0.

Učitaj još novosti