25. 09. 2022 - 10:54
BORBA ZA TROFEJ: Musa večeras protiv Barcelone
907
Shares
BORBA ZA TROFEJ: Musa večeras protiv Barcelone

BORBA ZA TROFEJ: Musa večeras protiv Barcelone

25. 09. 2022 - 10:54
0
Shares


Bh. košarkaš Džanan Musa večeras će protiv Barcelone igrati za prvi trofej u dresu Real Madrida, a njegov tim će u finalu Superkupa Španije igrati protiv najvećeg rivala Barcelone.

Real je u u subotu u prvom susretu polufinala Superkupa Španije bio bolji od Real Betis ubjedljivim rezultatom 100:69, dok je Barcelona nekoliko sati poslije bila bolje od Joventuta rezultatom 91:74.

U susretu protiv Betisa, najefikasniji igrač u timu Reala bio je naš Džanan Musa koji je susret završio sa 21 ubačenim poenom, a pored toga imao je i četiri skoka i sedam asistencija. Na parketu je proveo 23 minute, a na kraju je dobio epitet MVP-a.


Real je prvo poluvrijeme odigrao nešto lošije i na pauzu je otišao sa sedam poena prednosti, no u drugom poluvremenu u potpunosti su razbili svog protivnika i došli do pobjede od 31 razlike.
Barcelona je također imala nešto većih problema u prvom poluvremenu protiv Joventuta, no u drugom poluvremenu popravili su igru u napadu, ubrzo došli do dvocifrene prednosti i na kraju došli do pobjede od 17 razlike.


Pogledajte magičnu partiju Muse u debiju za Real Madrid, dobio je epitet MVP-a

VIDEO OVDJE.

Tako će večerašnji meč biti prva šansa za našeg Džanana Musu da osvoji trofej u dresu Reala, a kao što je i sam rekao pred početak nove sezone, cilj mu je da s Kraljevskim klubom osvoji "sve što se osvojiti može".

Finale Superkupa Španije igra se večeras u dvorani Palacio Municipal De Deportes San Pablo u Sevilli s početkom u 18:30 sati, a direktan prijenos možete pratiti na kanalima Arene Sport.

Učitaj još novosti