25. 09. 2022 - 08:15
Sukob ukupne mase od preko 350 kilograma završio je relativno...
907
Shares
Sukob ukupne mase od preko 350 kilograma završio je relativno brzo VIDEO

Sukob ukupne mase od preko 350 kilograma završio je relativno brzo VIDEO

25. 09. 2022 - 08:15
0
Shares

Najteža borba svijeta između brazilske MMA legende Zuluzinha i Senegalca Serginea Ousmanea Die okončana je nakon samo 43 sekunde.

Pobjedu je tehničkim nokautom u prvoj rundi odnio senegalski hrvač. Nakon razmjene udaraca na otvaranju runde Zuluzinho je ubrzo završio na podu, a Senegalac se tamo najbolje snalazi.

Snažnim udarcima ovaj borac završio je protivnika i upisao je vjerovatno i najveću pobjedu u relativno kratkoj MMA karijeri, koja traje samo četiri godine.

'Bombardieru' je ovo bila peta borba u karijeri. Ovaj 46-godišnjak je upisao svoju četvrtu pobjedu, a ima i jedan poraz i to od čuvenog poljskog snagatora Mariusza Pudzianowskog.

S druge strane dvije godine mlađi Zuluzinho odradio je svoju 27. borbu. Ovo mu je bio 12. poraz, ima 14 pobjeda i jedan no contest meč.

Ovaj meč vjerovatno je jedan od najtežih svih vremena u MMA sportu. Borci su pred vaganje imali nestvarnih 351,6 kilograma. Kada su stali na nju vaga je doslovno eksplodirala.

Wagner da Conceicao Martins, alias Zuluzinho, ušao je u meč sa 199 kilograma. Nikada ranije nije imao toliku kilažu, no i s druge strane je imao istinsku zvijer.

Kilaža senegalskog hrvača iznosila je također impresivnih 152,6 kilograma. Međutim, on je za svoju težinu mnogo pokretljiviji od Zuluzina i u tome su mu pomogle godine iskustva u senegalskom hrvanju.

Tamo je bio veliki šampion. Osvojio je brojne turnire, da bi se 2018. godine po prvi put odlučio okušati u mješovitim borilačkim vještinama.

Za sada mu ide dobro. Njegovi gabariti mu otvaraju vrata brojnih promocija, ali problem su godine jer je već odavno duboko ušao u petu deceniju života.

Video OVDJE.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti