24. 09. 2022 - 16:27
Ponovo pomjera granice: Jedan od najboljih napadača ikad...
907
Shares
Ponovo pomjera granice: Jedan od najboljih napadača ikad otišao je u izolaciju na planinu da se sprema

Ponovo pomjera granice: Jedan od najboljih napadača ikad otišao je u izolaciju na planinu da se sprema

24. 09. 2022 - 16:27
0
Shares

Silna želja i volja su obično ono što svakog čovjeka tjera da svoje tijelo tjera do krajnjih granica.

Neki fudbaleri s punim pravom dobiju nadimak neuništivih zbog svega što su uspjeli u karijeri bez obzira na brojne i neugodne povreda koljena i zglobova.

Epitet "neuništivog" definitivno može dobiti i Zlatan Ibrahimović, bez sumnje jedan od najboljih fudbalera 21. stoljeća i čovjeka koja nema odustati bez obzira što je u petoj deceniji života.

Ibrahimović će početkom oktobra proslaviti 41. rođendan, ali je očigledno da riječ penzija još uvijek ne postoji u njegovom rječniku te ne pomišlja na oproštaj.

Šveđanin bh. korijena je prije nekoliko mjeseci operisao koljeno i trenutno prolazi kroz period oporavka zbog čega se odlučio na neobičan potez.

Umjesto da uživa u luskuzu i modernim tehnikama oporavka tijela, Ibra se odlučio na izolaciju na planini gdje je stigao helikopterom.

Poslije toga Ibrahimović je ostavljen u kolibi gdje se odlučio da raznim vježbama ubrza proces oporavka i osnaži svoje tijelo.

Čak je i zabilježio detalj na kojem je zapalio vatru te skuhao hranu u malom loncu što definitivno nije svojstveno za igrače modernog fudbala koji zarađuju ogroman novac.

Ibrahimović je već odredio plan kada se želi vratiti na teren. Cilj mu je biti spreman 18. januara za utakmicu italijanskog Superkupa kada će Milan igrati u Rijadu protiv Intera.

Ibra je karijeru počeo još krajem 90-ih godina prošlog vijeka u Malmeu te je jedan od rijetkih koji su uspjeli postići golove u četiri različite decenije.

Nedavno je kazao da će se oprostiti kada se pojavi neki igrač koji je bolji od njega te da do sada nije sreo ni vidio takvog...

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti