24. 09. 2022 - 08:30
IMA 22 GODINE, ZNAMO GA IZ ABA, SAD JE POTPISAO NOVI NBA...
907
Shares
IMA 22 GODINE, ZNAMO GA IZ ABA, SAD JE POTPISAO NOVI NBA UGOVOR: Srbin ga se odrekao, ali Boston ga je doveo!

IMA 22 GODINE, ZNAMO GA IZ ABA, SAD JE POTPISAO NOVI NBA UGOVOR: Srbin ga se odrekao, ali Boston ga je doveo!

24. 09. 2022 - 08:30
0
Shares

Nekadašnji biser hrvatske košarke nikako da se snađe u NBA, a sada će probati da se izbori za mjesto u rotaciji Boston Seltiksa.

Nekada je Luka Šamanić bio jedan od najvećih nada hrvatske i evropske košarke, vrlo rano je debitovao za prvi tim Barselone, ali otkako se prijavio za draft 2019. godine i otišao u NBA nije uspio da se nametne. 

Momak koga pamtimo iz ABA lige gde je nastupao za Olimpiju iz Ljubljane u sezoni 2018/19 nakon toga je otišao u NBA gdje ga je kao 19. pika na draftu preuzela ekipa San Antonio Sparsa. Kod Grega Popoviča ipak za dvije sezone nije dobio adekvatnu šansu. 

Sada 22-godišnji Hrvat je kod "ludog Srbina" odigrao tri meča u prvoj sezoni i 33 u drugoj da bi potom bio otpušten, a prošle sezone je u osam utakmica u razvojnoj ligi za Vestčester Nikse prosječno bilježio 27 poena, 10 skokova i 3 asistencije. Takve igre su mu dale novu šansu u najboljoj ligi na svijetu!

Sada ga je potpisao Boston, koji prolazi kroz pravu dramu. Seltiksi koji su prošle godine odigrali finale sa Golden Stejtom sada su suspendovali svog trenera Imea Udoku zbog veze sa jednom zaposlenicom iz organizacije, a dok se rješava sve oko rastanka sa Udokom sa Šamanićem su potpisali kratkoročni ugovor.

On će do početka regularnog dijela NBA sezone imati šansu da se izbori za mjesto u timu, što bi trebalo da mu olakša činjenica da se Robert Vilijams povrijedio i da bi mogao da odsustvuje prva dva mjeseca sezone, prenosi MONDO. 

Učitaj još novosti