22. 09. 2022 - 19:32
LEGENDE NA JEDNOM MJESTU: Đoković objavio "najskuplju" tenisku...
907
Shares
LEGENDE NA JEDNOM MJESTU: Đoković objavio

LEGENDE NA JEDNOM MJESTU: Đoković objavio "najskuplju" tenisku fotografiju svih vremena i najavio veliki vikend

22. 09. 2022 - 19:32
0
Shares

Srbijanski teniser Novak Đoković objavio je fotografiju s Laver Cupa na kojoj se nalazi takozvana velika četvorka svjetskog tenisa i ljudi koji su obilježili najbolju eru bijelog sporta.

Laver Cup ove godine privlači pažnju više nego inače, a kako i ne bi pošto će to biti posljednji turnir u spektakularnoj karijeri Rogera Federera. Slavni Švicarac igra u Timu Evrope i sutra će u dublu zajedno s Rafaelom Nadalom igrati posljednji duel karijere.

U ekipi je zajedno velika četvorka. Roger Federer, Novak Đoković, Rafael Nadal i Andy Murray zajedno treniraju, a upravo pomenuta četiri tenisera obilježila su tenis u posljednje dvije decenije. Nevjerovatni međusobni dueli i velika rivalstva ostat će zauvijek upamćena kao zlatna era svjetskog tenisa.

Đoković je danas podijelio rijetku fotografiju na kojoj su zajedno nasmijani svi članovi famozne velike četvorke. Srbijanski teniser je napisao i prigodan opis uz fotografiju.

screenshot-19
"Zahvalan sam na jedinstvenoj prilici da budem na istom terenu s mojim najvećim rivalima i legendama ovog sporta. Ovo je moment koji ću dovijeka pamtiti. Hvala Laver Cupu koji je omogućio da se nas četvorica udružimo. Radujem se narednim danima gdje ćemo uživati u odličnom tenisu i proslavljanju izvanredne karijere Federera", napisao je Đoković.

Fotografija je privukla veliki broj fanova i zaradila 280.000 lajkova za nešto više od pola sata. Fanovi u komentarima pišu da bi ovo bila idealna razglednica kojom bi se opisala jedna slavna teniska era.

Izvor:Klix

 

Učitaj još novosti