22. 09. 2022 - 16:31
PONOVO ZAJEDNO: Za Pjanićem u Al Sharjah krenuo i njegov...
907
Shares
PONOVO ZAJEDNO: Za Pjanićem u Al Sharjah krenuo i njegov dugogodišnji saigrač

ZVANIČNO

PONOVO ZAJEDNO: Za Pjanićem u Al Sharjah krenuo i njegov dugogodišnji saigrač

22. 09. 2022 - 16:31
0
Shares

Lider na tabeli Pro lige Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Sharjah doveo je još jedno veliko pojačanje, a u pitanju je grčki defanzivac Konstantinos Manolas.

Nakon Paca Alcacera i našeg Miralema Pjanića, Manolas je treće veliko ime koje je ovog ljeta stiglo u Al Sharjah. Osim pomenute trojice, u klubu igra i nekoliko Brazilaca od kojih je jedan i dokazan u Evropi, Caio Jorge koji je igrao u Benfici.

Manolas je dogovorio sve uvjete saradnje s klubom iz Emirata, a u Al Sharjah stiže iz grčkog Olympiakosa gdje je proveo samo pola godine. Olympiakos i Al Sharjah dogovorili su iznos transfera jer defanzivac nije bio slobodan igrač.

Zanimljivo, Manolas i Pjanić dugo su sarađivali u dresu Rome. Zajedno su odigrali 77 utakmica, a onda su bili i rivali jer je Pjanić prešao u Juventus, a kasnije Manolas u Napoli gdje je igrao do zime.

Nakon tri kola nove sezone Sharjah se nalazi na prvom mjestu s maksimalnih devet bodova. Pjanić je od svog dolaska odigrao dvije utakmice te postigao jedan gol i dodao jednu asistenciju.

Izvor:Klix

Učitaj još novosti