22. 09. 2022 - 08:40
PIKSI GA NAJAVIO KAO VELIKO POJAČANJE ZA ORLOVE, A ON GA SAD...
907
Shares
PIKSI GA NAJAVIO KAO VELIKO POJAČANJE ZA ORLOVE, A ON GA SAD DEMANTOVAO: Ponosan sam što igram za Njemačku!

LAZAR SAMARDŽIĆ TVRDI DA JOŠ NIJE ODLUČIO

PIKSI GA NAJAVIO KAO VELIKO POJAČANJE ZA ORLOVE, A ON GA SAD DEMANTOVAO: Ponosan sam što igram za Njemačku!

22. 09. 2022 - 08:40
0
Shares

Selektor nogometne reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi nedavno je rekao kako će Lazar Samardžić, sjajni nogometaš koji igra za Udinese, izabrati Srbiju ispred Njemačke i zaigrati uskoro za popularne Orlove, ali sada ga je ovaj 20-godišnjak demantovao i rekao da ništa nije odlučio.

Samardžić (20) je igrač srbijanskog porijekla, ali rođen u Berlinu gdje se počeo baviti nogometom. Ljetos je iz Herthe prešao u Udinese i odmah počeo dominirati u Seriji A, a iako je popularni Piksi već najavio da će igrati za Srbiju, čini se da ovaj nogometaš to još uvijek nije odlučio.

Prvenstveno se nada da će igrati za selekciju Njemačke do 21 godine na Evropskom prvenstvu naredne godine.

"Naravno da se nadam da ću igrati za Njemačku na Evropskom prvenstvu 2023. godine. Raduje me svaki nastup za Njemačku, a prošle godine sam razgovarao sa selektorom i on mi je rekao da će me teško pozvati sve dok nisam redovan s minutažom u klubu. Zato sam igrao sa U-20 selekcijom da bi treneri mogli pratiti moj razvoj, a kada sam tamo bio ubjedljiv, dobio sam poziv u U-21 tim", rekao je Samardžić za njemačke medije pa o interesovanju Srbije nastavio:

"Jedva da sam se time bavio. Znam da ima interesovanja, ali sam jasno stavio do znanja da sam fokusiran na Njemačku. Još imam vremena da donesem konačnu odluku. Ponosan sam što igram za njemački tim, ali naravno i na svoje porijeklo, a pošto je moja porodica iz Srbije, naravno da se osjećam i kao Srbin."

U ovoj sezoni Serije A Samardžić je odigrao šest mečeva, a postigao je dva pogotka.

Učitaj još novosti