22. 09. 2022 - 15:50
Njemačka ostala bez dvije zvijezde: Da li je problem u odlasku...
907
Shares
Njemačka ostala bez dvije zvijezde: Da li je problem u odlasku na Oktoberfest?

LIGA NACIJA

Njemačka ostala bez dvije zvijezde: Da li je problem u odlasku na Oktoberfest?

22. 09. 2022 - 15:50
0
Shares

Kapiten njemačke nogometne reprezentacije Manuel Neuer te veznjak Leon Goretzka propustit će nastupe u Ligi nacija jer su imali pozitivan rezultat na testiranju na koronavirus.

"Igrači Bayerna su izolovani od ostatka ekipe i napustit će hotel", objavio je danas putem Twittera Njemački nogometni savez.

Njemačka će u petak u Leipzigu ugostiti Mađarsku, a u ponedjeljak gostovati kod Engleske što će biti ujedno posljednja provjere uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Katru.

"Nakon pozitivnog rezultata na testiranju osoba iz bliskog kruga jednog od igrača, liječnička služba je provela brzo antigensko testiranje među svim članovima reprezentacije. Svi članovi ekipe i stručnog štaba moraju imati negativan rezultat uoči putovanja. Potvrđeni bliski kontakti igrača će biti testirani svakodnevno", poručili su iz njemačkog saveza.

Selektor Njemačke Hansi Flick je kao zamjenu za prvog golmana imenovao Olivera Baumanna iz Hoffenheima koji će biti u ekipi uz Marc-Andrea ter Stegena iz Barcelone i Kevina Trappa iz Eintrachta.

Inače, Neuer i Goretzka su s Bayernovom ekipom u nedjelju posjetili Oktoberfest u Minhenu, odnosno dan prije nego što su se priključili reprezentaciji. Brojni korisnici društvenih mreža smatraju da je upravo to razlog pozitivnog rezultata na testiranju na koronavirus.

Učitaj još novosti