21. 09. 2022 - 16:15
U Juventusu se kuha: Allegri iz ekipe trenutno odstranio...
907
Shares
U Juventusu se kuha: Allegri iz ekipe trenutno odstranio jednog od najbitnijih igrača

U Juventusu se kuha: Allegri iz ekipe trenutno odstranio jednog od najbitnijih igrača

21. 09. 2022 - 16:15
0
Shares

Kada bi se sezona već sada mogla završiti vjerujemo da bi navijači Juventusa to odmah prihvatili.

Razlog je naravno užasna igra njihovog tima od početka sezone, te rezultati koje su ostvarili u proteklom periodu u prvenstvu, ali i u Ligi prvaka.

Juventus se u italijanskom prvenstvu nalazi tek na psmoj poziciji, dok su u Ligi prvaka u dvije odigrane utakmice upisali dva poraza. Porazi su došli na gostovanju kod PSG-a, te na domaćem terenu od Benfice.

Stanje u klubu nije nimalo dobro, posebno jer niko ne želi da prihvati krivicu, a pitanje kada će reagovati i navijači te tražiti neke velike promjene.

Posebno šokantan je bio posljednji poraz koji je doživila ekipa Juventusa i to u domaćem prvenstvu, gdje se očekuje da se svake sezone bore za titulu.

Naime, gostovali su kod novajlije u ligi, ekipe Monze, te su upisali minimalan poraz. Da stvar bude gora po Juventus za Monzu je to bila prva pobjeda ove sezone.

Zanimljivo je bilo i to da kapiten ekipe Leonardo Bonucci nije odigrao niti jedan jedini minut protiv Monze, a pravi razlog nije bio poznat. Allegrijev pomoćnik je kratko nakon utakmice reako da je izostavljen iz tehničkih razloga.

Ipak, mediji iz Italije jako brzo su došli do novih informacija, te su prenijeli vijest da je Bonucci zapravo izostavljen iz sastava zbog konkretnog razloga, a to je izjava koju je dao nakon poraza od Benfice u Ligi prvaka.

"Brinem se. Brine me stanje u kojem se nalazimo. Nema smisla govoriti da su stvari dobre, kada jednostavno nije tako. Gubimo svoju igru u toku utakmica. Ne znam zašto se to događa, ali to me najviše brine, čak više i od loših rezultata", rekao je Bonucci.

Jasno je da je ovim riječima aludirao na probleme koji su u domenu trenera, a Allegri je očigledno odmah odreagovao i odstranio ga iz ekipe.

Ipak, to odstranjivanje nije bio jedini problem sa kojim se suočio Bonnuci jer su navijači Juventusa objavili priopćenje o njemu. U priopćenju jasno stoji kako on nikada nije bio niti će biti vođa njihove ekipe.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti