21. 09. 2022 - 16:04
ROMATIČARSKI KRAJ Josipu Iličiću će ovo vjerovatno biti...
907
Shares
ROMATIČARSKI KRAJ Josipu Iličiću će ovo vjerovatno biti posljednji klub u karijeri, željno ga očekuju

ROMATIČARSKI KRAJ Josipu Iličiću će ovo vjerovatno biti posljednji klub u karijeri, željno ga očekuju

21. 09. 2022 - 16:04
0
Shares

Slovenska nogometna zvijezda Josip Iličić na pragu je iznenađujućeg transfera.

Iličić je trenutno slobodan igrač nakon što je nedavno raskinuo saradnju s Atalantom, ali ubrzo bi mogao postati član slovenskog velikana Maribora.

Prema nekim informacijama vrsni slovenski nogometaš već je neko vrijeme u pregovorima o saradnji s klubom koji ga je lansirao u zvijezde.

34-godišnji Iličić posljednju utakmicu u dresu Atalante odigrao je 21. maja, kada je u utakmici s Empolijem odigrao samo devet minuta, a čini se da još nije rekao svoju posljednju riječ u nogometu.

Za povratak trebat će mu ozbiljni treninzi, koje mu Maribor može dati, a njegovo iskustvo moglo bi mnogo pomoći Mariboričina u nastavku sezone nakon neuvjerljivog starta.

Početkom ovog mjeseca Iličić je na dostojanstven način dobio oproštaj od Bergama. U Bergamu, gdje se igrao meč Atalante i Torina, sada već bivši saigrači su mu priredili špalir.

Naravno, tribine su 'eksplodirale' kada se on pojavio na terenu. Uzvikivali su njegovo ime i posvećen mu je transparent.

"Tvoje igre u Bergamu će se uvijek pamtiti i tvoja istinska klasa od 2017. godine otkako si došao u klub. Uz tvoju magiju smo ostvarili naše snove i hvala ti na svemu", poručili su iz Atalante.

Josip Iličić je u dresu Atalante odigrao ukupno 173 utakmice i postigao je 60 golova. Ovom učinku dodao je 44 asistencije.

U klub iz Bergama stigao iz Fiorentine, a još je igrao za Maribor, Palermo, Interblock, Bonifiku i Britof.

Iličić je ranije dosta patio, bio je privremeno napustio nogomet zbog depresije, ali se oporavio i nadamo se da će 34-godišnjak ponovo zaigrati, a vidjet ćemo hoće li to zaista biti u dresu Maribora.

Učitaj još novosti