21. 09. 2022 - 11:07
DEFINITIVNI KRAJ, GOTOVO JE! Kraj jedne VELIKE ERE u Barceloni!
907
Shares
DEFINITIVNI KRAJ, GOTOVO JE! Kraj jedne VELIKE ERE u Barceloni!

BUSQUETS NAPUŠTA KLUB, VJEROVATNO I ALBA

DEFINITIVNI KRAJ, GOTOVO JE! Kraj jedne VELIKE ERE u Barceloni!

21. 09. 2022 - 11:07
0
Shares

Izgledalo je da do toga skoro zasigurno neće doći, ali Barcelona će se oprostiti od svog dugogodišnjeg igrača Sergija Busquetsa na kraju ove sezone.

34-godišnji veznjak igra svoju posljednju sezonu u klubu gdje je proveo kompletnu karijeru i zatim će se zaputiti u američki MLS.

Busquets će narednog ljeta postati član Intera iz Miamija. Dogovor s ovim timom već je postigao i to će biti kraj jedne ere u katalonskom velikanu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sergio Busquets (@5sergiob)

Barcelona je već našla zamjenu za Busquetsa. Rukovodstvo kluba pokušat će angažovati 23-godišnjeg veznjaka Real Sociedada Martina Zubimendija.

Zubimendi je ugovorom vezan za tim iz San Sebastiana do 2025. godine. Ipak, ne bi trebalo biti problema u njegovom dovođenju za oko 30 miliona eura.

Mundo Deportivo navodi kako će pored Busquetsa klub na kraju sezone napustiti i Jordi Alba. On je i ovog ljeta bio u planovima za odlazak, ali na kraju je ipak ostao.

Ipak, i njegova era završava na kraju sezone. Barcelona već ima adekvatna rješenja na ovoj poziciji i ovaj 33-godišnjak im neće previše nedostajati.

Sergio Busquets je za tim s Camp Nou stadiona odigrao 685 utakmica i postigao je 18 golova. Osvojio je sve što je mogao.

S druge strane, Jordi Alba je član katalonskog velikana od 2012. godine kada je stigao iz Valencije. Ukupno je nastupio 433 puta i postigao je 25 golova.

Barcelona je u prethodnom periodu napravila veliku rekonstrukciju tima. Sada su tu neka nova lica, a sve je počelo odlaskom Lionela Messija u ljeto prošle godine.

 

Učitaj još novosti