19. 09. 2022 - 14:49
KRAJ JEDNE ERE Xavi mijenja sva 4 kapitena, evo ko su nasljednici
907
Shares
KRAJ JEDNE ERE Xavi mijenja sva 4 kapitena, evo ko su nasljednici

KRAJ JEDNE ERE Xavi mijenja sva 4 kapitena, evo ko su nasljednici

19. 09. 2022 - 14:49
0
Shares

Xavi Hernandez nije završio s promjenama u ekipi Barcelone i navodno ima već plan da mijenja sva četiri trenutna kapitena u katalonskom klubu.

U Barceloni je tradicija u posljednje vrijeme da su kapiteni igrači koji su ponikli u Barceloni ili su duže vremena u klubu, ali Xavi očito nije zadovoljan s trenutnom listom i želi to da promijeni.

Ove sezone Sergio Busquets je prvi kapiten Barcelone i sigurno je da to Xavi neće mijenjati, ali španski mediji navode da će od narednog ljeta situacija biti znatno drugačija.

Već tada se očekuje odlazak Busquetsa iz ekipi, a njegovim stopama će i ostali igrači koji su trenutno na listi za kapitensku traku.

To su Gerard Pique, Jordi Alba i Sergi Roberto koji ove sezone nisu previše standardni u Barceloni, a sve više se špekuliše o tome da će i oni možda već u januaru da potraže neki drugi klub.

Također, kada niko od njih četvorice nije u sastavu, što se dešavalo, onda kapitenska traga ide golmanu Marc-Andreu ter Stegenu.

Međutim, katalonski Sport objavio je jutros da je Xavi već odlučio ko će biti novi kapiteni Barcelone i da je napravio listu četvorice igrača koji će imati čast već iduće godine nositi kapitensku traku ovog kluba.

Navodno, prvi kapiten bi trebao biti Pedri ili Ronald Araujo, a pored njih na listi kapitena će se naći još Ter Stegen i Robert Lewandowski iako je poljski napadač tek ovog ljeta stigao u klub.

Xavi je zadovoljan što je Lewandowski pokazao da je pravi lider i želi da bude na listi kapitena. Jedna od opcija je čak i Ousmane Dembele kojeg Xavi itekako favorizuje, ali teško da će čelnici kluba to odobriti zbog svega što se dešavalo ove godine s njim.

Navijači favorizuju Arauja kao prvog kapitena jer vjeruju da je on to najviše zaslužio svojim zalaganjem na terenu.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti