19. 09. 2022 - 08:26
HAALAND KAO NA DJEČIJEM IGRALIŠTU Protivnik je uzalud probao...
907
Shares
HAALAND KAO NA DJEČIJEM IGRALIŠTU Protivnik je uzalud probao da se ubaci ispred njega VIDEO

HAALAND KAO NA DJEČIJEM IGRALIŠTU Protivnik je uzalud probao da se ubaci ispred njega VIDEO

19. 09. 2022 - 08:26
0
Shares

Fantastičan start Erlinga Haalanda u Manchester Cityju nastavio se u subotu kada je postigao svoj 14. gol ove sezone.

Norvežanin, koji se u junu pridružio Cityju iz Borussije Dortmund u ugovoru vrijednom 51 miliona funti, dobro je krenuo u Premershipu

Igrač mjeseca augusta do sada je zabio 11 golova u najjačoj ligi svijeta u svojih prvih sedam nastupa nakon što je zabio gol protiv Wolvesa u Molineuxu.

Haaland je udvostručio Cityjevu prednost u 16. minuti, tako što je napravo dodira prije nego što je s ruba šesnaesterca 'slabijom' desnom nogom pogodio mrežu pored golmana Wolvesa Josea Sa.

Bio je to još jedan izvrstan pogodak centralnog napadača koji je, čini se, predodređen da zacementira svoj status jednog od najvećih igrača svoje generacije.

Neki su očekivali da će Haalandu Premiership biti daleko teži izazov od Bundeslige, gdje je norveški reprezentativac postigao 62 gola u 67 utakmica za Dortmund.

Ali 22-godišnjak je već dokazao da je prejak, brz i inteligentan da bi se s njim nosio većina defanzivaca Premier lige.

Prošli je mjesec objavljeno da su protivnički menadžeri Premier lige čak razgovarali o tome kako zaustaviti mladog napadača.

Vjeruje se da je jedan od tih trenera rekao da je Haaland "kao vanzemaljac... jači, viši, brži od svega što smo prije vidjeli".

Šef Wolvesa Bruno Lage vjerojatno će dijeliti isto mišljenje nakon što je minulog vikenda gledao Haalanda kako muči njegovu ekipu.

Video OVDJE.

Jedan detalj koji uključuje Haalanda iz drugog poluvremena postao je viralan na društvenim mrežama. Dok je City krenuo u kontru nakon što je osvojio posjed lopte, Haaland je imao samo jednu stvar na umu: ući u kazneni prostor.

Defanzivac Wolvesa Jonny je to vidio i učinio je sve što je mogao da pokuša spriječiti Haalandov napredak, a onda je uslijedio "ilegalni" potez.

Ali pokušati zaustaviti Haalanda u punom letu je kao pokušati zaustaviti parni voz. Jonnyja je bez napora dva puta gurnuo u stranu Cityjev robusni napadač.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti