18. 09. 2022 - 15:56
OVO JE NAJNESRETNIJI IGRAČ DANAŠNJICE Propustio dva Eura i...
907
Shares
OVO JE NAJNESRETNIJI IGRAČ DANAŠNJICE Propustio dva Eura i Mundijal zbog povreda. Sada se ponovo povrijedio

MARCO REUS

OVO JE NAJNESRETNIJI IGRAČ DANAŠNJICE Propustio dva Eura i Mundijal zbog povreda. Sada se ponovo povrijedio

18. 09. 2022 - 15:56
0
Shares

Kapiten Borusije Dortmund i njemački reprezentativac Marko Rojs (Marco Reus) pauzirat će oko četiri sedmice nakon što je zaradio povredu zgloba u subotnjoj pobjedi nad lokalnim rivalom Šalkeom, objavio je klub u nedjelju.

Rojs je iznesen s terena nakon što je iskrenuo zglob u 28. minuti, ali početni strahovi da je možda slomio kost zbog čega bi propustio Svjetsko prvenstvo koje počinje u novembru nisu potvrđeni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marco Reus (@marcinho11)

- Danas mogu dati pomalo dobre vijesti - rekao je sportski direktor Dortmunda Sebastijan Kel (Sebastian Kehl) za televiziju Sport1.

- Provjere koje smo obavili u subotu pokazale su da nema prijeloma. Radi se o povredi vanjskoga ligamenta i Marko će izbivati četiri sedmice.

Rojs, koji je ovog mjeseca pozvan za utakmice Lige nacija protiv Mađarske i Engleske, uoči Svjetskog prvenstva 2014. povrijedio se u posljednjoj pripremnoj utakmici prije njihovog odlaska u Brazil. 

Ova povreda je zadesila Rojsa samo dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru. Njegovo neigranje bi bilo ogroman udarac za Elf, ali i potvrda da je riječ o najnesretnijem igraču današnjice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marco Reus (@marcinho11)

Naime, u dosadašnjem dijelu karijere propustio je tri od pet velikih turnira otkad je član reprezentacije. Nije igrao 2014. u Brazilu, 2016. u Francuskoj na Euru, kao ni prošle godine na Euru jer se oporavljao od povreda. Nastupio je 2012. na Euru i 2018. na Mundijalu. Kako sada stvari stoje, ipak neće propustiti i četvrti veliki turnir karijere. Barem ne zbog ove povrede...

Svjetsko prvenstvo počinje 20. novembra u Katru.

Učitaj još novosti