18. 09. 2022 - 08:12
Bh. teniseri igrali su u Širokom Brijegu, evo šta je Džumhur...
907
Shares
Bh. teniseri igrali su u Širokom Brijegu, evo šta je Džumhur rekao o publici

Bh. teniseri igrali su u Širokom Brijegu, evo šta je Džumhur rekao o publici

18. 09. 2022 - 08:12
0
Shares

Selektor Zoran Zrnić i reprezentativac teniske reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Džumhur podijelili su za N1 prve utiske poslije fenomenalnih mečeva i ubjedljive pobjede protiv Meksika. Teniseri BiH boriće se kroz play-off za ulazak u grupnu fazu Davis Cupa i društvo najboljih reprezentacija svijeta, piše N1.

Selektor Zrnić smatra da su bh. reprezentativci napravili sjajan posao.

“Nerman je odigrao prvi meč jako dobro i odgovorio na pritisak prvog meča. Nakon toga Damir pokazao autoritetom kako se igraju mečevi Davis Cupa. Mirza i Tomo su danas odigrali na vrhunskom nivou. Jer su Meksikanci najviše polagali u parove. Čestitam momcima. I ovaj put su pokazali pravi odnos i zajedništvo.”

Zrnić se osvrnuo i na play-off.

“Znamo da će naredni protivnik biti reprezentacija koja ne prođe grupu. Ona koja ne prođe grupu i ne plasira se na završnicu Davis Cupa. Ukoliko nam svi igrači budu zdravi i budu imali dobru formu, mi možemo igrati sa svakom reprezentacijom” kazao je selektor BiH.

Damir Džumhur najbolji bh. teniser izrazio je zadovoljstvo što je reprezentacija igrala u Širokom Brijegu.

“Odziv je bio dobar, pogotovo danas, ljudi su došli i pored lošijeg vremena da nas podrže. Publika je velika prednost za igrače. Mislim da smo svim ljudima koji su došli prikazali dobre mečeve, te da su otišli kući zadovoljni. Organizacije je bila na vrhunskom nivou”, istakao je Džumhur za N1.

(N1)

Učitaj još novosti