17. 09. 2022 - 20:02
Futsaleri BiH u posljednjim sekundama poraženi na početku...
907
Shares
Futsaleri BiH u posljednjim sekundama poraženi na početku kvalifikacija za SP

Futsaleri BiH u posljednjim sekundama poraženi na početku kvalifikacija za SP

17. 09. 2022 - 20:02
0
Shares

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Zenici od Armenije s 3:4 u susretu prvog kola grupe 3 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Već u 1. minuti bh. tim dolazi do prednosti. Josip Sesar Šutira iskosa s lijeve strane, a na drugoj stativi Davor Arnautović loptu skreće u mrežu za 1:0. Marijo Aladžić u 4. minuti s distance šutira preko gola, a minutu poslije dobru šansu za Armeniju nije iskoristio Denis Nevedrov.

Blago Gašpar u 6. minuti s lijeve strane šalje loptu u protivnički šesterac, a Nikita Khromykh nespretno reaguje i skreće je u sopstvenu mrežu. Krenuli su gosti tada s golman-igračem da pokušaju sustići rezultat, a bh. reprezentativci im u prvom napadu oduzimaju loptu, međutim Nermin Kahvedžić sa svoje polovice pogađa prečku.

Igra s viškom se ipak isplatila Armeniji u 8. minuti kad golman Luan Muller s desetak metara postiže pogodak. Oba tima su stvarala šanse, a odličnu propušta Josip Bošković u 15. minuti kad snažno šutira s desetak metara, a Muller loptu izbacuje u korner i do kraja prvog poluvremena rezultat se više nije mijenjao.

Armenci izjednačuju rezultat u 25. minuti kad Khromykh završava jednu kontru i sa 7 metara šalje loptu u mrežu. Novi problem za reprezentaciju Bosne i Hercegovine desio se u 32. minuti kad je Josip Sesar zbog prekršaja dobio crveni karton.

Nevredov u 33. minuti šutira iz dobre pozicije, ali pogađa stativu. Samir Gosto u 36. minuti nakon dodavanja Kahvedžića ne uspijeva da postigne pogodak. U istoj minuti Armenci izvode dobar kontra napad i Lucas Rozenski na asistenciju Rodriguinha preokreće rezultat.

Ipak, prednost gostiju nije dugo trajala. Golman Darko Milanović u 37. minuti precizno šutira sa desetak metara za 3:3. Artur Melkonyan 27 sekundi prije kraja utakmice postiže gol i donosi pobjedu Armencima.

Naredni meč u kvalifikacijama Bosna i Hercegovina će odigrati sa Češkom Republikom u Brnu u utorak u 19:00 sati.

Učitaj još novosti