17. 09. 2022 - 17:05
Novi vlasnik Chelseaja tek je stigao na scenu Premier lige, a...
907
Shares
Novi vlasnik Chelseaja tek je stigao na scenu Premier lige, a već želi ogromne promjene: Evo kakvu je utakmicu predložio

Novi vlasnik Chelseaja tek je stigao na scenu Premier lige, a već želi ogromne promjene: Evo kakvu je utakmicu predložio

17. 09. 2022 - 17:05
0
Shares

Todd Boehly, bogati Amerikanac koji je naslijedio Romana Abramoviča i postao novi šef londonskog tima, smatra da bi se u Engleskoj trebala odigrati tzv. All-Star utakmica, sastavljena od najboljih igrača Premier lige. Njegovo mišljenje je da bi se liga trebala "podijeliti" na sjevernu i južnu i da bi takva utakmica bila spektakl.

Ova izjava Boehlyja izazvala je mnogo reakcija na Otoku. U Britaniji ideju Amerikanaca smatraju apsurdnom, posebno zbog činjenice da osim što nema veze s evropskom nogometnom kulturom, besmisleno je odigravati jedan takav meč kada su klubovi prisiljeni skoro da igraju svaka dva ili tri dana zbog Svjetskog prvenstva u Kataru.

Gary Neville bivši nogometaš Manchester Uniteda, a sada nogometni stručnjak u TV emisijama čak je upozorio da je amerikanizacija Premier lige prijetnja engleskom nogometu. S obzirom na ovu pozadinu, mišljenje Stevena Gerrarda prilično je iznenađujuće.

"Volio bih igrati u jednoj takvoj utakmici. Sjever bi pobijedio jer su Liverpool i Manchester City najjače momčadi u Engleskoj", ističe bivši nogometaš, a sada trener Aston Ville.

"To je super ideja, zanimljiva, ali nažalost ne vidim nikakve šanse da se ostvari. Iako bih volio sjesti uz malo kokica i gledati ovakav spektakl", dodao je.

Gerrard ukazuje na ono što je Juergen Klopp već rekao - prenatrpan raspored, gdje je gotovo nemoguće organizirati ovakvu utakmicu.

"Slažem se s ostalim trenerima da imamo previše stvari na koje se moramo fokusirati. Već ima dovoljno utakmica u kalendaru, a to govorim bez igranja evropskih utakmica. Radeći za Glasgow Rangerse naučio sam da je za igranje u Evropi posljednja stvar koja vam treba još jedna utakmica na rasporedu".

Drugačije tome pristupaju u Italiji, gdje vodstvo lige želi analizirati nacrt ideje o utakmici zvijezda, a klubovi će procijeniti prednosti i mane takve inicijative.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti