15. 09. 2022 - 15:39
I TOME JE DOŠAO KRAJ! FEDERER SE OGLASIO NA DRUŠTVENIM...
907
Shares
I TOME JE DOŠAO KRAJ! FEDERER SE OGLASIO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Danas vam imam nešto za saopćiti!

OBJAVIO KRAJ BLISTAVE KARIJERE

I TOME JE DOŠAO KRAJ! FEDERER SE OGLASIO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Danas vam imam nešto za saopćiti!

15. 09. 2022 - 15:39
0
Shares

Roger Federer (41), švicarski teniser i jedan od najboljih igrača u povijesti tenisa, objavio je kako je od danas službeno u penziji. Objavio je to sam teniser na svom Instagram profilu u kojem je fotografirao svoje pismo oproštaja od veličanstvene karijere.

"Cijeloj svojoj obitelji i prijateljima,

od svih darova kojima me tenis darovao, najveći je bez sumnje bio taj što sam upoznao mnoge drage ljude. I prijatelje i konkurente i prije svega fanove koji daju život ovom sportu. Danas vam imam nešto za saopćiti.

Kao što svi znate, zadnje tri godine bile su vrlo izazovne, imao sam nekoliko ozljeda i operacija. Trudio sam se jako da se vratim u natjecateljsku formu. Ali znam svoje limite i tijelo mi je poslalo jasne znakove. Imam 41 godinu i odigrao sam preko 1500 mečeva u 24 godine. Vrijeme je da prepoznam kad je vrijeme da se oprostim.

Laver Cup u Londonu iduće sedmice će biti zadnji ATP turnir u mom životu. I dalje ću igrati tenis, ali ne na Grand Slamovima niti na Touru. Ovo je i gorka i slatka odluka jer će mi nedostajati sve što mi je tenis donio.. Istovremeno sam jako sretan zbog svega što mi je tenis dao i što sam ga igrao tako dugo na toj razini.

Želio bih zahvaliti svojoj supruzi Mirki koja je sa mnom proživjela svaku minutu, kao i svojim roditeljima i svojoj djeci. Hvala i svim bivšim trenerima i Švicarskom savezu, koji je od malena u meni prepoznao potencijal. Zahvaljujem čitavom svom timu i menadžerima koji su vodili moju karijeru.

 Hvala i konkurenciji, imao sam sreće da igram povijesne oglede gurali smo jedni druge naprijed.

Najviše od svega, zahvaljujem svojim fanovima. Energija i snaga koju ste mi dali svaki put kad bi zakoračio na teren je bila nevjerojatna i to ću pamtiti cijeli život. Bez vas, svi ti uspjesi bi učinili da se osjećam usamljeno, a ne radosno.

Posljednje 24 godine su bile nevjerojatna avantura...

 

Učitaj još novosti