15. 09. 2022 - 14:50
NJEGOVA UPOZORENJA NIKO NIJE SHVATAO OZBILJNO: Prekaljeni...
907
Shares
NJEGOVA UPOZORENJA NIKO NIJE SHVATAO OZBILJNO: Prekaljeni stručnjak je apsolutno sve pogodio, a govorili su da MRAČI i brutalno ga napadali!

VLADO ĐUROVIĆ

NJEGOVA UPOZORENJA NIKO NIJE SHVATAO OZBILJNO: Prekaljeni stručnjak je apsolutno sve pogodio, a govorili su da MRAČI i brutalno ga napadali!

15. 09. 2022 - 14:50
0
Shares

U mometnima dok je košarkaška reprezentacija Srbije redom gazila rivale u grupnoj fazi Evrobasketa, košarkaška javnost dizala Pešića i Orlove u nebesa, čuo se samo jedan glas upozorenja... Glas iskusnog trenerskog stručnjaka Vlade Đurovića.

Dok su sa svih strana pljuštali hvalospjevi nakon ubjedljivih trijumfa, prekaljeni stručnjak je zabrinuto isticao da ne štima sve kako treba u taboru Orlova.

Optuživali su ga da je vječiti pesimista, smijali su se njegovim izjavama, govorili da je zavidan... Jednostvano, nije im bilo jasno kako neko može da kritikuje nešto tako izvanredno, a Vlada je samo na vrijeme vidio ono što drugi nisu... Vidio je probleme u igri Srbije i predosjetio krah.

Iskusni trenerski vuk posljednji put bio je gost na RTS-u 3. septembra, kada je Srbija rutinski odradila posao sa Češkom.

3169243-profimedia0721757035-ff

FOTO: PROFIMEDIA

Dok su se svi busali u grudi, divili moćnoj Pešićevoj Srbiji i maštali o zlatnoj medalji Đurović je bio veoma zabrinut.

Upozoravao je da će biti u problemu kada nalete na jačeg rivala.

"Bilo je na ivici panike. Jaramaz teško može sa Ristićem, Kuridžom, Davidovcem, a Gudurić nešto da kreira... On bi i mogao kada bi pored njega bio Bogdanović, ili Bjelica, ovako sam ne može da kreira, on je jadnik šutirao iz panike, ništa nije pogodio tri-četiri puta, ništa nije iskreirao. Micić čim je ušao, odmah je asistirao Ristiću koji horogom pogađa. To Jaramaz ne može da izvede. Zato se pribojavam jačih utakmica kada Micić i Jokić ne budu u igri. Da je tu Teodosić, sasvim bi druga priča bila", govorio je iskusni trener, podsjeća Kurir.

Upozoravao je da će protiv ozbiljnijeg protivnika biti u velikom problemu kada u igri ne budu Nikola Jokić i Vasilije Micić, da protiv slabijih rivala imamo ogromne padove kada centar Denvera ode na klupu i da mu se to nimalo ne dopada. Eh upravo tako je i bilo protiv Italijana.

Na početku posljednje dionice Pešić je "zaboravio" Jokića na klupi i zbog toga se sve brzo okrenulo naopačke, a "moćan tim" Srbije je poklekao pred Azurima.

Analizirajući rivale u ovoj grupi Đurović je posebno istakao jedno ime - Mateuš Ponitka.

3173787-1-ff

FOTO: AP

Prosječnim poznavaocima igre pod obručima ime košarkaša Ređo Emilije nije puno značilo, ali Vlada je tada naglasio da se radi o sjajnom igraču.

Ponitka je kasnije postao heroj Poljske. Svojim spektakularnim partijama odveo je reprezentaciju do polufinala Evrobasketa, a na meču protiv Slovenije zabilježio je 26 poena, 16 skokova i 10 asistencija. Tako je postao tek treći igrač u istoriji koji je uspio da upiše trpl-dabl.

Učitaj još novosti