12. 09. 2022 - 12:29
NAKON DEBAKLA ORLOVA: Svetislav Pešić se ne vraća u Beograd...
907
Shares
NAKON DEBAKLA ORLOVA: Svetislav Pešić se ne vraća u Beograd zajedno s košarkašima

EUROBASKET

NAKON DEBAKLA ORLOVA: Svetislav Pešić se ne vraća u Beograd zajedno s košarkašima

12. 09. 2022 - 12:29
0
Shares

Košarkaška reprezentacija Srbije okončala je nastup na Evropskom prvenstvu već u osmini finala, gdje ih je zaustavila selekcija Italije (86:94).

"Orlovi" su prije odlaska na Eurobasket svrstani među glavne kandidate za zlatnu medalju, ali su izabranici Svetislava Pešića zakazali protiv Italije. Nakon pet pobjeda iz isto toliko utakmica u grupi Srbija je izborila kartu za Berlin.

No, nakon poraza protiv Italije košarkaši su rano jutros napustili hotel u Berlinu, gdje su mislili da će se duže zadržati, sa koferima ušli u vozila s kojima su otišli do aerodroma. Hvatat će let iz Berlina za Beograd, a kako javlja "Telegraf.rs", sa njima nije bio selektor Svetislav Pešić.

Popularnog Karija navijači vide kao glavnog krivca za neuspjeh, a on će se u Beograd vratiti zajedno sa ostatkom delegacije KSS letom preko Beča.

Pešić je na meti kritika jer je jedan period utakmice "zaboravio" na klupi Nikolu Jokića, a navijači mu zamjeraju i što nije tražio tajm-aut kada je Italija bila u seriji 14:2. Pitanje je da li će Pešić ostati na funkciji selektora Srbije.

Učitaj još novosti