12. 09. 2022 - 08:26
OGLASIO SE MVP POSLIJE ISPADANJA S EP! Njegove riječi su svi...
907
Shares
OGLASIO SE MVP POSLIJE ISPADANJA S EP! Njegove riječi su svi čekali s nestrpljenjem u Srbiji

EUROBASKET

OGLASIO SE MVP POSLIJE ISPADANJA S EP! Njegove riječi su svi čekali s nestrpljenjem u Srbiji

12. 09. 2022 - 08:26
0
Shares

Vasilije Micić, reprezentativac Srbije, prokomentarisao je debakl na Evropskom prvenstvu.

Košarkaši Srbije završili su učešće na Evropskom prvenstvu porazom od Italije u osmini finala.

Micić je objasnio razloge poraza, piše B92.

- Nisu lake utakmice, stvarno. Igrati osminu finala na jednu utakmicu, svako ima šansu, bez obzira na kvalitet, a to se i danas pokazilo. Nije dovoljno igrati 35 minuta, mora se igrati do kraja. Oni su u drugom poluvremenu imali neku dodatnu energiju, slobodu u tom napadu i rasterećenost... - izjavio je Micić.

Da li je Srbija više pala psihološki ili fizički?

- Ne znam. To je pitanje sad, kao da smo neki psiholozi. Fizički smo imali dovoljno snage, verujem da je više psiha bila problem, u smislu te stegnutosti. Kao da smo oklevali prilikom šuteva. To su sve stvari iz kojih treba da se nauči. Idemo dalje.

Micić je pokušao da objasni šta se tačno dogodilo u drugom poluvremenu. - Nismo imalo dovoljno samopouzdanja da preuzmemo te dosta otvorene šuteve. Počeli smo da igramo stisnuto i osetilo se to. Oni su tada napravili neku ludačku seriju trojkama, igrač Spisu je imao neverovatno veče i to je to. Nema šta više da se kaže - kazao je dvostruki uzastopni MVP Evrolige i klupski prvak Evrope.

Da li je bilo snage za povratak?

- Ne bih rekao da nije bilo snage, bilo je, ali nekako je sve bilo haotično. Ne znam da li je to bilo psihološki na našem nivou....

Prokomentarisao je plejmejker Srbije i način igre Italijana.

srbijakosarka

foto: Starsport©

- Igraju atipično sa pet spoljnih i fizički dosta jaki u odbrani. Definitivno da imaju neki stil igre koji nama ne odgovara toliko, ali nije to nikakav izgovor. Pre bih rekao da smo igrali utakmicu u rukama, ali kada je bilo prilike da se prelomi nismo pogodili... - dodao je Micić i rekao da ne želi da komentariše suđenje.

Povukao je paralelu Micić i sa utakmicom u Hamburgu koju je Srbija protiv Italije nedavno dobila. - Ne bih rekao da je išta bilo drugačije, svi smo igrali istim stilom, ali su oni bili malo pripremljeniji za Jokića, iako je on dao 30 i nešto poena. Nije bilo lako da se igra na njega. Mislim da smo mi ostali imali preveliku odgovornost koju smo mogli i trebali da preuzmemo, a nije da nismo, ali nismo finiširali kako treba - podvukao je Vasa.

Učitaj još novosti