12. 09. 2022 - 09:21
OVO JOŠ NIJE VIĐENO NIKADA NA EUROBASKETU: Markanen postigao...
907
Shares
OVO JOŠ NIJE VIĐENO NIKADA NA EUROBASKETU: Markanen postigao koš Hrvatima za jednu stotinku!

EUROBASKET

OVO JOŠ NIJE VIĐENO NIKADA NA EUROBASKETU: Markanen postigao koš Hrvatima za jednu stotinku!

12. 09. 2022 - 09:21
0
Shares

Košarkaška reprezentacija Finske uspjela je da savlada Hrvatsku sa 94:86 i da se plasira u četvrtfinale Evrobasketa, a za sjajnog Laurija Markanena nije postojalo nemoguće na ovom susretu, pa ni da postigne koš za jednu stotinku.

Niko nije ni vjerovao da će, pri rezultatu 65:65, išta moći da se uradi za tek stotinku, ali je Markanen na asistenciju sa čeone linije uspio da se izbori pored trojice protivničkih igrača i iz odbojke ubaci loptu u koš.

Uzdanica Finske je završila meč sa čak 43 poena uz devet skokova i tri asistencije, ali su se Hrvati na kraju meča žalili na suđenje i stali u red mnogih selekcija koji su imali prigovore na arbitražu na šampionatu Evrope.

Nakon utakmice su se na konferenciji za medije pojavili selektor Finske Lassi Tuovi i Lauri Markkanen.

"Nije bilo lako, dobro su me čuvali, ali bila je ovo jedna od onih večeri u kojima sam osjećao da će mi svaka lopta ući. Pokušao sam napraviti ono što moja momčad traži od mene. Hrvatska je odlična momčad. Ne smeta mi što se ne priča o meni kao o Giannisu, Dončiću ili Jokiću. Želim samo napraviti dobre odluke na terenu. Želim da naša momčad bude što bolja. Nikad nismo došli dovde na Eurobasketu, ali nismo još gotovi", rekao je Markkanen.

"Puno nam znači prolazak u četvrtfinale, ali nadamo se i da možemo proći u polufinale. Ponosan sam na svoje igrače i cijeli stožer zbog svega što smo radili. Naši igrači su uživali na terenu i zato ne idu doma. Zabavili su se i užitak je bio to gledati. Ponosni smo danas, ali nismo gotovi. Želimo nastaviti. Markkanen? Sretan sam što on ne treba puno pažnje", rekao je finski selektor.

Učitaj još novosti