11. 09. 2022 - 20:52
MEDIJI U SRBIJI NJEGA VIDE KAO GLAVNOG KRIVCA ZA DEBAKL Sada...
907
Shares
MEDIJI U SRBIJI NJEGA VIDE KAO GLAVNOG KRIVCA ZA DEBAKL Sada se oglasio oglasio, evo šta je poručio

EUROBASKET

MEDIJI U SRBIJI NJEGA VIDE KAO GLAVNOG KRIVCA ZA DEBAKL Sada se oglasio oglasio, evo šta je poručio

11. 09. 2022 - 20:52
0
Shares

Košarkaši Srbije završili su nastup na Eurobasketu porazom od Italije, a selektor Svetislav Pešić kaže da su svi razočarani.

- Čestitam Italiji. Zaslužili su pobjedu, igrali su savršenu košarku, bili su fizički jači. Nismo pogodili otvorene šuteve, ali naš problem je bila odbrana. Pogodili su tri trojke u nizu, to im je dalo samopouzadnje, mi smo stali. Mi smo veoma razočarani, htjeli smo da pobijedimo, ali da se dobije ovakav meč morate da budete u boljoj fizičkoj formi – rekao je Pešić poslije meča na konferenciji za medije.

Kaže da su Italijani bili svježi.

- Prije svega je odlučilo to što smo imali problema sa spremom. Nisam do sada pričao sa kakvim problemima smo se mi susreli, jer to nije bilo potrebno, jer biste govorili da tražimo izgovore. Imali smo mnogo igrača koji su izgubili kontakt sa timom, imali smo povrede, bolesti, a kada se igra jedna utakmica kao što je ova, mi nemamo prava da govorimo da ćemo da dobijemo tu utakmicu.

Mi treba da vjerujemo i budemo optimisti i da to pokažemo na terenu. Ja i dalje vjerujem da kada smo u dobrom stanju, da možemo igrati sa svima. To smo pokazali i protiv Turske i Grčke. Ne umanjujem pobjedu Italije, uvijek kažem da za jednu ovakvu utakmicu moraš da budeš u boljem fizičkom stanju, da su igrači zdravi. Čestitam Italiji, izanaliziraćemo šta je moglo bolje da se uradi - rekao je Pešić.

Učitaj još novosti