11. 09. 2022 - 08:41
Ludnica u UFC-u: Diaz na spavanje poslao Fergusona pa se...
907
Shares
Ludnica u UFC-u: Diaz na spavanje poslao Fergusona pa se oprostio, Chimaev bez primljenog udarca dobio Hollanda

Ludnica u UFC-u: Diaz na spavanje poslao Fergusona pa se oprostio, Chimaev bez primljenog udarca dobio Hollanda

11. 09. 2022 - 08:41
0
Shares

UFC 279 ostat će dugo zapamćen zbog nevjerovatnog haosa koji smo gledali prethodna 24 sata, ali i velike pobjede Natea Diaza protiv Tonyja Fergusona.

Nate Diaz je u sjajnoj borbi uspio da dođe do pobjede protiv Fergusona i prema svemu sudeći to je za njega bila posljednja borba jer je najavio napuštanje MMA organizacije.

Diaz je meč riječio u četvrtoj rundi potezom koji je njegov zaštitni znak, a to je gušenjem giljotinom.

Oba borca su u meč krenuli otvorenog garda i odmah se vidjelo da nas čeka pravi spektakl u susretu ovih legendi.

Razmijenjivali su udarce bespoštedno u prve dvije runde, a u trećoj je Ferguson malo usporio što ga je na kraju koštalo. Diaz je to iskoristio i uspio je da ga uspava i dođe do pobjede.

Video OVDJE.

Ferguson je zbog umora oborio Diaza na tlo, ali ni slutio nije da će tu izvući deblji kraj. Nakon nekoliko minuta Diaz je uspio da dovede Fergusona u težak položaj, a na kraju je izveo svoj zaštitni znak i došao je do velike pobjede.

Treba istaći da je pobjedu sinoć ostvario i Khamzat Chimaev koji pobijedio Kevina Hollanda. Chimaev je prije borbe pao vagu i UFC mu je mijenjao protivnika, te na kraju dodijelio Hollanda.

Chimaevu je bilo svejedno i već je u prvoj rundi riješio meč bez ijednog primljenog udarca.

Video OVDJE.

Neumorni Chimaev je natjerao Amerikanca da preda meč već u prvoj rundi i došao je do svoje 12. pobjede u karijeri. Nije odustupao od svoje taktike, te je hrvanjem uspio da slomi protivnika i dođe do pobjede.

Nakon meča Chimaev je poručio jasno da već sada želi novog protivnika i da je on kralj MMA organizacije u ovom trenutku.


Sportsport.ba

 

Učitaj još novosti