10. 09. 2022 - 08:26
SNIMAK OBILAZI PLANETU: Minuta šutnje u čast kraljice...
907
Shares
SNIMAK OBILAZI PLANETU: Minuta šutnje u čast kraljice Elizabete, ali navijači West Hama imali su skroz drugi plan

ENGLESKA

SNIMAK OBILAZI PLANETU: Minuta šutnje u čast kraljice Elizabete, ali navijači West Hama imali su skroz drugi plan

10. 09. 2022 - 08:26
0
Shares

U četvrtak je, u 97. godini, preminula kraljica Elizabeta II, zbog čega je u Engleskoj velika žalost.

Britanska javnost u posljednjih je nekoliko sedmica bila veoma zabrinuta za svoju vladaricu i mogućnost obavljanja dužnosti. Naime, iz Buckinghamske palače prvo su objavili kako je kraljica pod liječničkim nadzorom u u Balmoralu u svojoj vikendici, gdje je boravila neko vrijeme.

Glasnogovornik Buckinghamske palače rekao je: 'Kraljica je danas poslijepodne umrla mirno u Balmoralu.' Njen sin Charles, bivši princ od Walesa, sada je kralj.

On će se uskoro obratiti javnosti i uskoro će krenuti na turneju po Ujedinjenom Kraljevstvu prije sprovoda svoje majke. S njim će biti i supruga Camilla, za koju je kraljica najavila da će biti okrunjena za kraljicu suprugu.

Ova vijest zatekla je i nogometaše engleskih klubova tokom jučerašnjih nastupa u Evropskoj ili Konferencijskoj ligi.

Kraljici su počast minutom šutnje odali igrači Arsenala na gostovanju u Zurichu na poluvremenu, a isto je viđeno i na mečevima Manchester United - Real Sociedad, te West Ham - Steaua.

Navijači West Hama su za vrijeme minute šutnje pjevali himnu "God Save The Queen", dok su igrači bili poredani oko kruga na centru igrališta.

Momčad Davida Moyesa imala je sjajan niz u Evropi prošle sezone, stigavši do polufinala Evropske lige prije nego što ih je porazio budući prvak Eintracht Frankfurt.

No, protiv Steaue nisu bili na nivou u prvih 45 minuta, gubili su s 0:1, ali nakon nekoliko napravljenih izmjena, stigli su do preokreta i na kraju pobijedili s 3:1. U grupi su još Anderlecht i Silkeborg.

Učitaj još novosti