09. 09. 2022 - 12:24
ZNATE LI KO JE LUKIN OTAC? Spavao s Dončićevom mamom, uzeo dio...
907
Shares
ZNATE LI KO JE LUKIN OTAC? Spavao s Dončićevom mamom, uzeo dio bogatstva i samo otišao

EUROBASKET

ZNATE LI KO JE LUKIN OTAC? Spavao s Dončićevom mamom, uzeo dio bogatstva i samo otišao

09. 09. 2022 - 12:24
0
Shares

Majka Luke Dončića, Mirjam Poterbin, posljednjih je dana u centru pažnje zbog velikog skandala.

U javnost su procurile informacije da je slavni slovenski košarkaš tužio rođenu majku, ali ona se bzro oglasila i rekla kako "ne želi da pere prljav veš u javnosti".

Lukin otac Saša se ovim povodom još nije oglasio, kao ni sam košarkaš koji trenutno predvodi selekciju Slovenije na Evropskom prvenstvu.

Inače, roditelji NBA zvijezde nisu zajedno, rastali su se ranije, a o njegovoj karijeri najviše se brine upravo majka Mirjam, koja je pratila svaki njegov korak u stvaranju impresivne karijere.

Mirjam je Luku pratila na većini mečeva dok je on još igrao za Real Madrid, potom ga je odvela u SAD, tamo mu dala potpunu podršku, a prije nego je postao zvijezda, Mirjam je odlazila na treninge i utakmice svog sina.

Danas izgleda kao da veza između njih nije tako savršena, sve zbog spora oko njegovog brenda. Dončić je prije nekoliko godina dao saglasnost majci da registruje njegovo ime i prezime kao zaštitni znak, ali je prošle godine tražio da se ta saglasnost poništi.

Razlog je taj što on želi da registruje svoj brend "Luka Dončić", ali to nije moguće jer trenutno postoji brend "Luka Dončić 7". Pomenuti brend koji nije pod njegovom kontrolom Dončićeva majka ne želi da otkaže, te je Dončić tužio svoju majku.

Ostaje da vidimo kakva će presuda biti, te šta će se oko cijele situacije dešavati u narednom periodu.

U međuvremenu, mediji u Sloveniji su najzad pronašli fotografiju na kojoj je Mirjam sa svojim sada već i bivšim frajerom. Nakon razvoda od Lukinog oca Saše, Mirjam nije javno viđena sa čovjekom zbog kojeg je ponovo počela da voli i da osjeća sreću, ali ispostaviće se da je sve to kratkog daha.

Prije nekog vremena otkrila je da je nakon razvoda pronašla novu sreću, ali ništa više od toga nije otkrila. Na Instagramu Borisa Pože je objavljena zajednička fotografija njih dvoje.

Mirjam krije svoj privatni život i uglavnom šuti, a Boris se samo kratko zadržao u njenom životu. No, i to mu je bilo sasvim dovoljno da dobije dio "kolača" i određene milione eura koje je zaradio sam Dončić.

Ko je zapravo Boris? Prema pisanju slovenskih medija, on je poslovni čovjek iz Ljubljane koji se bavi prodajom nekretnina i ugostiteljstvom. U košarkaškim krugovima poznat je i kao 'Piksi'.

Kako javlja portal Necenzurirano, Dončićeva majka je tijekom ljubavne veze s Požegom na njega prenijela upravljanje svim slovenskim firmama koje isključivo plasiraju brend jedne od najvećih zvijezda NBA lige. Požeg je i 40-postotni vlasnik kompanije LD77 koja Dončićevo ime plasira u Evropu.

Postao je to prošlog oktobra, samo tri mjeseca nakon košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Pekingu, gdje je slovenska reprezentacija predvođena Dončićem osvojila četvrto mjesto.
Nakon završetka ljubavi između Poterbinove i Požege, očito su krenule porodične razmirice i uvijek neugodna podjela imovine.

Dončić i njegova majka trebali su se posvađati oko prava, ali očito nije baš tako, nego je za Dončićev zahtjev kriv treći igrač - Boris Požeg.

Požeg je ove godine bio predmetom sudske istrage zbog sumnje u tri velike krađe, kojima su trojica osumnjičenika navodno oštetili više od 45.000 eura. Tužiteljstvo ih tereti za krađu dva osobna vozila i skutera koje je Mirjam Poterbin navodno dala Luki Dončiću. Požeg je prošlog mjeseca javno demantirao te optužbe.

Učitaj još novosti