09. 09. 2022 - 08:43
NAKON TEŠKIH OPTUŽBI IZ SRBIJE Selektorica Sliško nastavlja...
907
Shares
NAKON TEŠKIH OPTUŽBI IZ SRBIJE Selektorica Sliško nastavlja oduševljavati: Hvala mojoj zemlji, mom timu, mojoj naciji, ljiljane na utakmicu molim da unesete

KOŠARKA

NAKON TEŠKIH OPTUŽBI IZ SRBIJE Selektorica Sliško nastavlja oduševljavati: Hvala mojoj zemlji, mom timu, mojoj naciji, ljiljane na utakmicu molim da unesete

09. 09. 2022 - 08:43
0
Shares

Selektorica ženske pionirske košarkaške reprezentacije BiH Jasna Sliško svojim je odgovorom na skandalozne i sramotne optužbe vezane za mobing nad djevojčicama srbijanske nacionalnosti, oduševila bosanskohercegovačku javnost.

Optužbe na račun Sliške iznijeli su banjalučki klubovi Mladi Krajišnik i Feniks koji su istakli da su njihove igračice Milica Bosnić i Teodora Gvozden izložene mobingu na nacionalnoj osnovi tokom desetodnevnih priprema početkom augusta u Sarajevu, a onda je uslijedilo još sramotnije izvještanje srbijanskih medija o svemu tome. 

Pisali su da je Sliško tjerala djevojčice da gledaju film o Srebrenici i prijetila rezanjem ruku ako podignu tri prsta, zbog čega se selektorica BiH oglasila u nekoliko navrata i sjajnim odgovorom poručila šta je istina, a šta ne, piše Sport1.ba. 

Njeni odgovori su naišli na veliko oduševljenje svih normalnih i civilizovanih Bosanaca i Hercegovaca koji su joj pružili podršku, te je Sliško osjetila potrebu da se na istoj zahvali.

"Hvala mojoj zemlji, hvala portalima na podršci. Hvala mojoj djeci, mom timu, mojoj naciji", istakla je Sliško dok je na Instagram storyju dijelila komentare podrške stanovnika Bosne i Hercegovine. 

6373375

Jasna Sliško se zahvalila na podršci

Na jednom screenshotu komentara, Jasna se osvrnula i na zastavu sa ljiljanima.

"Ljiljane na utakmicu molim da unesete", poručila je bh. selektorica. 

6373374

Odgovor bh. selektorice

Učitaj još novosti