08. 09. 2022 - 09:07
TETOVIRAO LOGO LIGE PRVAKA KAO DIJETE, A SADA NASTUPIO TU...
907
Shares
TETOVIRAO LOGO LIGE PRVAKA KAO DIJETE, A SADA NASTUPIO TU Nevjerovatna priča njega, ali i legendarnog oca

TETOVIRAO LOGO LIGE PRVAKA KAO DIJETE, A SADA NASTUPIO TU Nevjerovatna priča njega, ali i legendarnog oca

08. 09. 2022 - 09:07
0
Shares

Svaki dječak kada se počne baviti fudbalom sanja da jednog dana igra u Ligi prvaka. 

Liga prvaka je već decenijama najatraktivnije klupsko takmičenje na svijetu. Ljubitelji fudbala uživaju utorakom i srijedom ispred tv ekrana, dok mnogi igrači žive da zaigraju pred milionskim auditorijem.

Neki igrači imaju sreću da praktično cijelu karijeru igraju u Ligi prvaka i da je to za njih normalna pojava, dok neki godinama čekaju nastup među elitom.

Nastup je cijelu vječnost čekao i Giovanni Simeone, odlični napadač i sin legendarnog Diega Simeonea, nekada sjajnog igrača, a danas jednog od najboljih svjetskih trenera.

Popularni Cholito je prošle sezone bio fantastičan u dresu Verone što mu je donijelo transfer u Napoli s kojim se takmiči u Ligi prvaka.

Napoli je u prvom kolu bio domaćin Liverpoolu, a Simeone je u igru ušao finišu prvog dijela. Tri minute mu je trebalo da otvori vrata raja. Zatresao je mrežu Alisson za neopisivo slavlje. Gol pogledajte ovdje.
Poslije gola od silne sreće i radosti poljubio je tetovažu sa logom Lige prvaka koju je dao izraditi još kao 14-godišnjak.

"Tetovirao sam se kad sam imao 14 godina, otac mi nije dao. Bio sam opsjednut željom da to postignem, a kad sam to učinio, rekao sam sebi da bi moj san bio postići gol u Ligi prvaka i poljubiti tetovažu", rekao je 27-godišnjak za DAZN.


Sudbina je htjela da mu se želja ispuni nakon svega tri minute nastupa u elitnom takmičenju, pa i ne čudi zašto je od silnih emocija počeo plakati.

Da cijela noć bude nezaboravna za sjajnog napadača pobrinuli se i njegovi saigrači pošto su u fenomenalnoj partiji pobijedili Redse sa čak 4:1.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti