07. 09. 2022 - 17:24
Bećiragić: Hvala Vedranu Bosniću koji nas je doveo ovdje,...
907
Shares
Bećiragić: Hvala Vedranu Bosniću koji nas je doveo ovdje, igrali smo odličnu košarku

EUROBASKET

Bećiragić: Hvala Vedranu Bosniću koji nas je doveo ovdje, igrali smo odličnu košarku

07. 09. 2022 - 17:24
0
Shares

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić bio je vidno razočaran nakon što je naša selekcija danas izgubila od Litvanije i tako se oprostila od Evropskog prvenstva u grupnoj fazi.

"Želio bih se prvo zahvaliti svima. Počevši od Vedrana Bosnića (bivši selektor) koji nas je doveo ovdje, a onda i svim igračima. Pravo nam je žao zbog Eurobasketa i što ne idemo u Berlin u nokaut fazu. Danas smo prvi put izgubili od ekipe koja je bila bolja od nas. Protiv Francuza i Nijemaca nismo bili lošiji. Zbog toga mi je žao. Dolazili su nam ljudi iz FIBA-e, ja ih ne znam, ali su nam čestitali na odličnoj košarci", rekao je Bećiragić nakon utakmice za Sport klub.

Još uvijek vruće glave, selektor našeg tima nije mogao dati neki veći i bolji odgovor o budućnosti bh. reprezentacije.

"Ko živ, ko mrtav. Vidjet ćemo šta će biti. Sutra je novi dan, nova nafaka. Hvala svima koji su nas podržavali i svima koji vole ovu državu", poručio je Bećiragić.

Podsjetimo, Litvanija i BiH su grupnu fazu okončali s identičnim omjerom od dvije pobjede i tri poraza pa u tom slučaju o plasmanu dalje odlučuje međusobni omjer. Zbog toga je današnja utakmica bila presudna te su Litvanci ostvarili plasman u nokaut fazu.

Učitaj još novosti