07. 09. 2022 - 12:59
Neočekivano ime na klupi Chelseaja
907
Shares
Neočekivano ime na klupi Chelseaja

Neočekivano ime na klupi Chelseaja

07. 09. 2022 - 12:59
0
Shares

Thomas Tuchel više nije menadžer londonskog Chelseaja.

Rukovodstvo tima sa Stamford Bridgea odlučilo je uručiti otkaz 49-godišnjem stručnjaku nakon poraza od zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka i danas je zvanično potvrđen raskid saradnje s njemačkim trenerom.

Tuchel tako nakon godinu i po dana napušta Chelsea, a neočekivano ime moglo bi ga zamijeniti na klupi Plavaca.

Engleski mediji navode da je glavni kandidat za klupu Chelseaja aktuelni menadžer Brightona Graham Potter (47), koji radi zaista odličan posao s ovim klubom.

"Očekuje se da će Chelsea danas zatražiti dozvolu od Brightona da razgovara s Grahamom Potterom o preuzimanju upražnjenog mjesta menadžera nakon otpuštanja Tuchela. Chelsea također želi razgovarati s Mauriciom Pochettinom i Zinedineom Zidaneom, koji su trenutno bez posla", prenosi Sky Sports.

Graham Potter je sasvim sigurno neočekivano ime među kandidatima za novog menadžera, ali je ovaj 47-godišnji stručnjak privukao pažnju na sebe sjajnim vođenjem Brightona.

Na klupi ovog tima je od 2019. godine, prethodno je radio u Swanseaju, te sedam godina u švedskom Ostersundu.

Thomas Tuchel je od danas slobodan trener, a period u Chelseaju će dobro pamtiti jer je s ovim klubom uspio napraviti sjajne rezultate u Evropi.

Nijemac je 2021. godine osvojio Ligu prvaka, UEFA Superkup i klupsko prvenstvo svijeta, ali na kraju mu je loše otvaranje sezone i poraz od Dinama presudio.

Ukupno je Tuchel Chelsea vodio u tačno 100 utakmica. Pobijedio ih je 60, 24 puta je njegov tim igrao neriješeno, a 16 puta poražen.

Izvor:Sportsport.ba

Učitaj još novosti