05. 09. 2022 - 15:27
OPAAAAAAA: Chelsea je danas završio najvažniji posao ovog ljeta
907
Shares
OPAAAAAAA: Chelsea je danas završio najvažniji posao ovog ljeta

REECE JAMES OSTAJE NA STAMFORD BRIGDEU

OPAAAAAAA: Chelsea je danas završio najvažniji posao ovog ljeta

05. 09. 2022 - 15:27
0
Shares

helsea je ovog ljeta bio izuzetno aktivan što se tiče prelaznog roka.

Plavci su odlučili napraviti velike promjene u igračkom kadru ovog ljeta, te su potrošili skoro 300 miliona eura na pojačanja što je zaista nevjerovatna suma novca.

Thomas Tuchel je insistirao na mnogim pojačanjima i čelnici kluba su mu ispunili želje, ali sigurno da je sada na njemu ogroman pritisak jer londonski klub neće imati baš mnogo prava na kiks.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

Međutim, navijači Chelseaja smatraju da je klub i pored velikih pojačanja danas završio najveći posao.

To je ostanak Reecea Jamesa koji je s ekipom Chelseaja odlučio da produži ugovor, te će ostati na Stamford Bridgeu čak do ljeta 2028. godine.


Ovaj 22-godišnji desni bek je imao s Plavcima ugovor do ljeta 2025. godine, ali nakon fantastičnih partija u prošloj sezoni klub je odlučio da ga nagradi, te je danas potpisao novi ugovor.

Naravno, James će sada imati i znatno veću plaću nego što je to bio slučaj prethodni period, ali iz kluba nisu željeli da otkriju koliko će sada engleski reprezentativac zarađivati.

James je ponikao u dresu Chelseaja i za prvi klub debitovao je još 2019. godine. Prije toga sezonu je proveo na posudbi u Wiganu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

Također, dobrim igrama u Chelseaju izborio se i za poziv u reprezentaciju Engleske za koju je debitovao prije dvije godine, te je uspio skupiti već 13 nastupa.

U dosadašnjem dijelu sezone James je za Chelsea odigrao pet mečeva u Premiershipu i zabio je jedan gol i dodao jednu asistenciju. U dosadašnjoj karijeri za Plavce je odigrao ukupno 128 utakmica i upisao je deset golova i 20 asistencija.

Učitaj još novosti