05. 09. 2022 - 15:04
"Ne znam šta više da urade ovi momci pa da neko stane iza njih"
907
Shares

AMER ČOLAN:

"Ne znam šta više da urade ovi momci pa da neko stane iza njih"

05. 09. 2022 - 15:04
0
Shares

Košarkaša reprezentacija BiH se nalazi u odličnoj poziciji da izbori plasman u nokaut fazu Eurobasketa.

Sjajni rezultati i igrena parketu su u sjenu bacili stvarne probleme kroz koje prolazi KSBiH i generalno košarkaške reprezentacije.

U ponedjeljak ujutro iz KSBiH je stiglo objavšetenje kako Vijeće ministara još uvijek nije uplatilo obećani novac. Radi se o iznosu od 200.000 KM.

Generalni sekretar Amer Čolan koji se nalazi sa reprezentacijom u Njemačkoj je kazao da još uvijek nema nikakvih informacija kada bi novac mogao biti uplaćen, piše Sportsport.ba.

"Nema informacija, tražili su od nas prošle sedmice dokumentaciju koja se tiče Saveza kako bi se donijela odluka i završila ugovor, ali to još uvijek nije završeno."

"Novac nam je neophodan kako bi se pokrili troškovi i povratak naših reprezenttivaca nakon nadamo se nastupa u Berlinu i pdomirimo pozajmice koje smo napravili."

Čolan je kazao da će se danas vratiti u Bosnu i Hercegovinu kako bi završio daljnje aktivnosti te se nada pozivu iz Vijeća ministara.

"Ne znam više šta više ovi momci da urade, da neko stane iza njih, da se obaveze prema njima ispoštuju, svi su pisali o njima, nadam se da će se to zavšriti, vraćam se u Bosnu i pripremim se za njihove daljnje aktivnosti."

"Nismo dobili nikakav papir ili odluku, dostavili smo dokumentaciju odmah nakon poziva. Nije nam se niko ni javio. Sve što znamo znamo iz medija. Sve to nas ne remeti, jer ovi momci pružaju fantastične partije."

Nastup u eventulanoj nokaut fazi u Berlinu nije pod znakom pitanja, ali problem predstavlja kako reprezenativcima obezbijediti povratak kući ili u matične klubove.

"Moći će se ići u Berlin, organizator pokriva dio troškova, stvar je da moramo ispoštovati obaveze ovdje u Koelnu, ali moramo ispoštovati jer pojedini igrači odlaze kućama, neki na klupske pripreme, trebamo im kupiti karte za matične klubove tako da i mi čekamo rasplet", završio je Čolan.

Nakon tri odigrana kola Zmajevi su na učinku 2:1 te im u preostala dva meča protiv Francuske i Litvanije treba jedan trijumf za plasman u osminu finala.

Učitaj još novosti