05. 09. 2022 - 13:25
ČUDESNA PRIČA! U aprilu mu rekli da se živ neće probuditi,...
907
Shares
ČUDESNA PRIČA! U aprilu mu rekli da se živ neće probuditi, oprostio se od porodice i saigrača, sada je heroj Eurobasketa

DŽANAN MUSA

ČUDESNA PRIČA! U aprilu mu rekli da se živ neće probuditi, oprostio se od porodice i saigrača, sada je heroj Eurobasketa

05. 09. 2022 - 13:25
0
Shares

Košarkaški Bosne i Hercegovine napravili su jučer veliko iznenađenje na Eurobasketu, kada su u uzbuljdivoj završnici srušili aktuelne evropske šampione Sloveniju (97:93).

Junak trijumfa bio je novi košarkaš Reala Džanan Musa koji je dirigovao igrom BiH, te je meč završio sa 22 ubačena poena. A kako Musa igra na EP, nema sumnje da je jedan od junaka takmičenja.

Razlog je i taj što je u aprilu preživio pravu dramu koja je mogla da se završi tragično, da bi se poslije mjesec i po dana pauze vratio na teren i sada pokušava sa Bosnom da se domogne osmine finala u izuzetno teškoj grupi sa Nemačkom, Francuskom, Litvanijom, Slovenijom i Mađarskom.

Naime, Musa je u aprilu doživio jednu opasnu povredu igrajući za Breogan, a naizgled bezopasna situacija pretvorila se tada u košmar.

- Bilo je strašno. Uhvatio sam se za vrat i nisam mogao da pričam. Prišao sam sudiji, pokušavam da mu kažem, ali ne ide glas. Na poluvremenu ulazim u svlačionicu, stanem pred ogledalo i vidim grkljan sa strane stoji. Mislio sam da mi nešto nije u redu s očima. Vratio sam grkljan, a on se lagano pomjerio na stranu. Nevjerovatno. Ljekar kluba je ušao, pomjerao je grkljan i ja sam propričao. Odigrao sam tu utakmicu, sve je bilo savršeno i nakon utakmice, klupski ljekar mi je rekao da idem kući i da ćemo ujutro na pregled. Smatrao je da nije ništa opasno čim sam mogao igrati - rekao je Musa za podkast "Inkubator."

Ipak, Musa je samoinicijativno odlučio da ode u bolnicu, što će se ispostaviti i kao odluka koja će mu spasiti život.

- Otišao sam za svaki slučaj u bolnicu da sam miran, da mogu zaspati. Došao sam u bolnicu, vidjeli su hematom i za svaki slučaj su me poslali na CT. Čekao sam i kuckao na telefon s Mahalbašićem šta da mi naruči u restoranu. Zatim ulazi pet ljekara. Uhvatio me je za ruku jedan od njih i govori mi: "Nemoj da se prepadneš, sve će biti ok, ali ako te pustimo kući, nećeš se ujutro probuditi."

- Nije mi bilo ništa jasno. Saopštili su mi da me za deset minuta moraju hitno operisati. Pokazali su mi snimak grkljana, rekli su mi da dišem bukvalno dva posto i da se svaki tren može zatvoriti i da mi u tom slučaju nema spasa. U tom trenutku ni košarka, ni utakmice, ništa mi nije bilo bitno. Samo sam nazvao porodicu, bukvalno da se oprostim. Poslao sam u grupni čet Breogana poruku da se drže, da svima poželim sreću u karijerama. Mislio sam da se neću izvući - priznaje Musa.

A u nastavku pogledajte kako izgleda djevojka našeg heroja:

musa-6-830x0

.

musa-5-830x0

.

musa-3-830x0

.

musa-1-830x0

Printskrin: Instagram/adna.ducanovic

Učitaj još novosti