05. 09. 2022 - 08:01
OVO JE SKANDAL! Telefoniranje na press konferenciji i skandal...
907
Shares
OVO JE SKANDAL! Telefoniranje na press konferenciji i skandal na pomolu:

TBILISI

OVO JE SKANDAL! Telefoniranje na press konferenciji i skandal na pomolu: "Napustit ćemo Eurobasket..."

05. 09. 2022 - 08:01
0
Shares

Turska reprezentacija prijeti povlačenjem ekipe sa Eurobasketa! Oni su potpuno jasni ako ne dobiju snimak sigurnosnih kamera - odlaze s Europskog prvenstva.

Zaista smo sinoć mogli gledati nestvarnim scenama iz Tbilsija nakon utakmice grupe A Eurobasketa i senzacionalne pobjede domaćina nakon dva produžetka nad Turskom od 88:83.

 

Ipak, na terenu je bilo žestoko, ali i van njega nakon okončanja meča. Počelo je sve sa skoro fizičkim obračunom između Furkana Korkmaza i Dude Sanadzea.

Reprezentativac Turske je nakon jednog prekršaja krenuo žestoko na gruzijskog igrača, koji mu nije ostao dužan. Brzo su sudije razdvojile igrače, koji su nastavili svoje varnice.

Pred kraj drugog produžetka selektor Turske Ergin Ataman bio je van sebe, nije se mirio s porazom. Ataman je krenuo da se fizički obračuna sa sudijama, ali igrači su brzo reagovali i ispratili ga u svlačionicu.

Nakon meča održana je pres skonferencija gdje su iz turskog tabora imali žestoko obraćanje. 

Medijima se obratio Hakan Demir, pomočni trener u stručnom štabu.

"Nakon utakmice, Korkamaza su napala tri gruzijska igrača i nama se prijetilo. Ovo je skandal", rekao je Demir, a nakon toga telefonirao predsjednika Košarkaškog saveza Turske Omera Onanan koji je bio jasan.

"Ako ne dobijemo snimak sa bezbjednosnih kamera, napustićemo turnir", jasan je Omer Onan.

Uslijedilo je objašnjenje šta se desilo.

"Dok je Korkmaz prolazio hodnikom ka svlačionici, s našim trenerom, igrači Gruzije koji nisu bili na spisku za ovaj meč napali su ga zajedno sa svojim saigračem koji je takođe izbačen i policijom. Ne smije da se dogodi da igrač bude napadnut na putu ka svlačionici. A onda, poslije meča, 30 policajaca nas je uguralo u tuču. Ušli smo u tuču sa zvaničnom policijom koja obezbjeđuje reprezentaciju Gruzije. Obavijestio sam zvaničnike FIBA o tome. Neka niko ne misli da smo glupi. Tražili smo sve snimke bezbednosnih kamera i uvjerićemo se da ni sekund ne fali", rekao je Onan i još jednom ponovio:

"Ako ne dobijemo sve snimke, napustićemo turnir."

Turska je nakon ove utakmice sada na omjeru 2-1, dok je Gruzija na omjeru 1-2. Očito nas očekuje mnogo drame u nastavku Eurobasketa...

Učitaj još novosti