04. 09. 2022 - 23:13
PO' DRŽAVE NAM JE TAMO! Nurkić objasnio zašto Bosanci i...
907
Shares
PO' DRŽAVE NAM JE TAMO! Nurkić objasnio zašto Bosanci i Hercegovci vole i poštuju Sloveniju

EUROBASKET

PO' DRŽAVE NAM JE TAMO! Nurkić objasnio zašto Bosanci i Hercegovci vole i poštuju Sloveniju

04. 09. 2022 - 23:13
0
Shares

Nakon što je košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u 3. kolu Eurobasketa slavila protiv aktuelnih evropskih prvaka Slovenije, uslijedilo je veliko slavlje naših igrača i navijača u dvorani u Kelnu.

Nakon meča Nurkić, Vrabac, Halilović, Kamenjaš i Atić su zapjevali "Bosnom behar probeharao". Nurkić se zahvalio navijačima i ponovio kako možemo igrati sa svima.

- Svaka čast navijačima koji su nas došli podržati. Momci su odradili odličan posao - rekao je Nurkić.

U odgovoru na konstataciju novinara da ga baš i nije išlo kako je želio, Nurkić je u jednom trenutku objasnio i zašto ima poštovanje prema Sloveniji i zašto volimo tu zemlju.

- Mislim da su oni stvarno došli spremni za mene, to je super, imali su priliku svi ostali, to je košarka. Nekad vas ide, nekad vas ne ide. Opet sam na kraju napravio neke dobre pasove, mislim da smo došli u poziciju da pobijedimo. Igrali smo dobru odbranu. Mislim da imamo stvarno veliko poštovanje, za Luku, za sve, prema Sloveniji cijeloj. Mi volimo tu zemlju, što bi rekli, po' države nam je tamo - kazao je Nurkić što je nasmijalo Džanana Musu koji je stajao s njim.

 

Učitaj još novosti