02. 09. 2022 - 11:33
HOĆE LI NASTAVITI PROKLETSTVO? Auba je u Chelseaju uzeo broj...
907
Shares
HOĆE LI NASTAVITI PROKLETSTVO? Auba je u Chelseaju uzeo broj koji je mnoge

HOĆE LI NASTAVITI PROKLETSTVO? Auba je u Chelseaju uzeo broj koji je mnoge "unazadio"

02. 09. 2022 - 11:33
0
Shares

Pierre-Emerick Aubameyang sinoć je zvanično potpisao za Chelsea.

Gabonac je proveo samo pola godine u Barceloni gdje je imao zaista fantastičnu polusezonu, ali je odlučio da napusti katalonski klub u samom finišu ljetnog prelaznog roka.

Odluka iskusnog napadača mnoge je iznenadila, ali je jasno da Aubameyang nije htio biti rezerva u Barceloni nakon što je klub doveo Roberta Lewandowskog.

Njegov transfer u Chelsea sinoć je ozvaničen, a Barcelona je od njegove prodaje zaradila 14 miliona eura i u suprotnom pravcu otišao je Marcos Alonso čiji dolazak na Camp Nou još uvijek treba biti ozvaničen.

Jasno je da će Aubameyang u Chelseaju imati mnogo više prostora za igru jer je jedini klasični napadač kojeg će Thomas Tuchel imati na raspolaganju ove sezone.

Gabonac je jučer prošao uspješno ljekarske preglede nakon čega je potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom da saradnju s londonskim klubom produži na još godinu dana.

Također, mnoge je iznenadio broj kojeg je Aubameyang izabrao u Chelseaju. Riječ je o broju devet za koji mnogi smatraju da je uklet kada je u pitanju klub sa Stamford Bridgea.


Naime, više od deset godina traje prokletstvo broja devet u Chelseaju, a jedna od posljednjih žrtava bio je i Romelu Lukaku koji je nosio ovaj broj prošle sezone i uopšte se nije proslavio, te se vratio u Inter.

Dok je na Stamford Bridgeu gazda bio Roman Abramovich stiglo je sedam velikih zvijezda koje su nosili devetku na leđima.

Bili su to Romelu Lukaku, Fernando Torres, Alvaro Morata, Gonzalo Higuain, Radamel Falcao, Hernan Crespo i Mateja Kežman, ali niti jedan od njih se nije proslavio.


Aubameyang je očito taj broj uzeo s namjernom da dokaže da može da prekine to prokletstvo, a da li će uspjeti ostaje nam da vidimo.

Trener londonskog kluba Thomas Tuchel nedavno je izjavio da je iznenađen što niko ne želi da dira broj devet iako je bio slobodan dva mjeseca nakon što je Lukaku otišao u Inter na posudbu.

"Ljudi mi govore da je proklet... Nije slučaj da ga ostavljamo otvorenim iz taktičkih razloga", rekao je Thomas Tuchel novinarima.

"Iznenađujuće, niko ga ne želi dirati. Svi koji su ovdje duže od mene kažu mi 'ah, znaš, imao je devetku, a nije zabio, imao je devetku, a također nije zabio'," dodao je Tuchel.

"Dakle, sada imamo trenutak u kojem niko ne želi uzeti broj 9. I ja sam sujevjeran, mogu razumjeti zašto ga igrači možda ne diraju i imaju druge preferencije", dodao je Nijemac.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti