24. 08. 2022 - 23:55
Aktuelni olimpijski pobjednik i evropski prvak bez pozivnica...
907
Shares
Aktuelni olimpijski pobjednik i evropski prvak bez pozivnica za finale Dijamantne lige

ATLETIKA

Aktuelni olimpijski pobjednik i evropski prvak bez pozivnica za finale Dijamantne lige

24. 08. 2022 - 23:55
0
Shares

Ovogodišnje finale atletske Dijamantne lige, kojem će 7. i 8. septembra domaćin biti Cirih, proći će bez dvojice aktuelnih olimpijskih pobjednika i evropskih prvaka, Italijana Marsela Džejkobsa (Marcell Jacobs - 100 m) i Norvežanina Karstena Vorholma (Warholma - 400 m prepone) koji zbog povreda nisu nastupali na mitinzima koji su kvalifikacijski za nastup na završnici.

Italijanski sprinter je dao naslutiti da je od organizatora zatražio pozivnicu kako bi se mogao takmičiti u najjačoj svjetskoj konkurenciji, iako zbog povreda nije mogao nastupiti na mitinzima na kojima su atletičari skupljali bodove kako bi se našli među osmoricom najuspješnijih koji će se u Cirih boriti za ovogodišnji naslov pobjednika Dijamantne lige i za novčanu nagradu od 30.000 američkih dolara.

- Niko ne može dobiti pozivnicu, svi se moraju kvalificirati, osim nekoliko pozivnica koje možemo podijeliti nacionalnim (švicarskim) atletičarima - izjavio je za AFP putem elektronske pošte jedan od direktora finala Dijamantne lige Andreas Hediger.

- Naravno da smo o tome razgovarali s Džejkobsovim timom nakon Svjetskog prvenstva u Judžinu, ali činjenica je da ga ne možemo pozvati da se takmiči u utrci na 100 m na finalu Dijamantne lige, kao što nismo u mogućnosti pozvati ni Karstena Vorholma da trči na 400 m prepone, sviđalo se to nama ili ne - dodao je Hediger.

Učitaj još novosti