17. 08. 2022 - 17:15
KONAČNO:Krenule pripreme za izgradnju olimpijskog bazena u...
907
Shares
KONAČNO:Krenule pripreme za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru

KONAČNO:Krenule pripreme za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru

17. 08. 2022 - 17:15
0
Shares


Konačno - krenule pripreme za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru za Lanu Pudar i ostakle buduće nade bh. plivanja.

To je na svom Facebook profilu objavio poznati mostarski novinar Nermin Bise.

Već mjesecima se priča o realizaciji bazena za našu Sirenu i tatinu Ribicu (tako Lanu zove njen otac Velibor Pudar, op.a.), a priča je konačno pomjerena sa mrtve tačke.

mostar-bazen-august2022-fb

Bazen za Lanu Pudar

Objavu kolege Nermina prenosimo u cijelosti:

"Dočekasmo i taj dan i na lokalitet Južnog logora izišli su nadležni za izgradnju Olimpijskog bazena u Mostaru. Tu je bio Edin Prašo iz Direkcije za izgradnju, kao i prva dva čovjeka Mostara (gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća).Također, prisustvovali su i direktori škola čiji će objekti morati biti uklonjeni kao i Jasmin Drljević, direktor Elektro-tehničke škole Mostar. Uskoro ide rušenje postojećih objekata, a do kraja ovog mjeseca ide međunarodni tender za projektovanje i radove.

Sredstva od 8 milona maraka od Vlade Federacije BiH su tu, a Grad Mostar će osiguratiti dodatnih 4 do 5 miliona maraka. Rok za završetak radova, okvirno, je 1.decembar naredne godine.

Ovo su zaista divne vijesti danas iz Mostara i nadamo se da će do 18h15 stići i do Rima gdje naša Lana pliva za medalju u disciplini 200m delfin i gdje bi je ovo saznanje moglo dodatno motivisati. Može se kad se hoće. Davno se moglo, ali dobro, da ne kvarimo ovu sjajnu vijest...", napisao je Bise.

Izvor: Radio Sarajevo

Učitaj još novosti