15. 08. 2022 - 23:10
Katastrofalan početak sezone za Liverpool, prosuli su bodove ...
907
Shares
Katastrofalan početak sezone za Liverpool, prosuli su bodove  i na Anfieldu, Diaz postigao golčinu

Katastrofalan početak sezone za Liverpool, prosuli su bodove i na Anfieldu, Diaz postigao golčinu

15. 08. 2022 - 23:10
0
Shares

Nogometaši Liverpoola i Crystal Palacea podijelili su bodove na Anfieldu u drugom kolu Premiershipa odigravši neriješeno 1:1.

Favorizovani domaćini su očekivano krenuli u totalnu ofanzivu od prve minute, ali jednostavno nisu uspijevali pronaći put do mreže gostujućeg gola. Imali su u prvom poluvremenu čak 75 posto posjeda lopte i nevjerovatnih 17 udaraca, ali do gola nisu mogli.

S druge strane, gosti su u 32. minuti uspješno realizovali kontranapad za šok na Anfieldu. Eze se sjajno oslobodio svog čuvara i uposlio Zahu koji izlazi jedan na jedan s golmanom i rutinski ga matira za 0:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Veliki problem za Liverpool nastao je u 57. minuti kada je isprovocirani Nunez namjerno udario glavom protivnika zbog čega je dobio direktan crveni karton.

Ipak, samo četiri minute kasnije Milner dodaje do Diaza koji se fenomenalno oslobađa pet igrača te silovito šutira i poentira za 1:1. Gol pogledajte OVDJE.  Do kraja utakmice više nije bilo promjena pa je Liverpool tako kiksao i u drugoj utakmici zaredom budući da su u prvom kolu samo remizirali s Fulhamom.

U narednom kolu Liverpool gostuje Manchester Unitedu, dok će Crystal Palace dočekati Aston Villu.

Rezultat i strijelci:

Liverpool - Crystal Palace 1:1 (Diaz 61' - Zaha 32')

Učitaj još novosti