15. 08. 2022 - 17:32
Reus šokirao Njemačku svojim priznanjem, a obradovao fanove...
907
Shares
Reus šokirao Njemačku svojim priznanjem, a obradovao fanove Premier lige

Reus šokirao Njemačku svojim priznanjem, a obradovao fanove Premier lige

15. 08. 2022 - 17:32
0
Shares

Kapiten Borussije Dortmund Marco Reus (33) je u jednom podcastu u kojem je gostovao rekao nešto što itekako treba da brine sve u Njemačkoj.

Reus je jedna od najvećih zvijezda Bundeslige i u Njemačkoj je proveo cijelu karijeru. Počeo je u Weiss Ahlenu 2007. godine, igrao potom u Borussiji Moenchengladbach, a posljednjih desetak godina nosi dres dortmundske Borussije i jedna je od najvećih ikona kluba.

Njemački reprezentativac je jako vezan za Borussiju i za Bundesligu, ali bio je potpuno iskren gostujući u jednom podcastu, kada je priznao da mu Bundesliga nije toliko privlačna i atraktivna.


"Bundesligu poznajete iznutra. Naravno, znate ponešto i o Premier ligi. Posebna je utakmica kada City igra protiv Uniteda. Iskreno, više volim da gledam Premier ligu ili La Ligu kada igraju Barcelona ili Real Madrid nego Bundesligu", kazao je Reus.

Njemački mediji smatraju da su to bile zaista iznenađujuće riječi igrača rođenog u Dortmundu.

Veznjak u podcastu govori i o svojoj budućnosti nakon aktivne karijere.

"Mislim da me nećete vidjeti u trenerskim vodama u vrhunskom profesionalnom nogometu", kazao je i objasnio zašto:

"Nogomet se također promijenio i postao je vrlo medijski vođen. Pritisak uvijek postoji, o tome ne treba ni govoriti. Ali ja sam osoba koja voli biti sama, voli biti kod kuće s porodicom i prijateljima, koja voli provoditi vrijeme s ljudima".

Međutim, mogao bi sebe ipak da zamisli kao trenera u omladinskim pogonima.

"To bi bilo dobro. Bio bih sretan da mogu da pomažem dječacima da postaju dobri igraču. Volio bih svoje znanje i iskustvo dijeliti s drugima", poručio je.

33-godišnji veznjak ima dva osvojena Kupa Njemačke s Borussijom te tri trofeja Superkupa Njemačke, ali nikada nije osvajao Bundesligu.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti