15. 08. 2022 - 16:05
NABAVITE IM KARTU: Američki fudbalski klub smjestio Bijeljinu...
907
Shares
NABAVITE IM KARTU: Američki fudbalski klub smjestio Bijeljinu u Srbiju i razbjesnio Bosance širom svijeta

NABAVITE IM KARTU: Američki fudbalski klub smjestio Bijeljinu u Srbiju i razbjesnio Bosance širom svijeta

15. 08. 2022 - 16:05
0
Shares

Najpoznatiji američki fudbalski klub, Los Angeles Galaxy, napravio je nevjerovatno grešku na svom Twitter profilu, tačnije osobe koje vode zvanični profil ovog kluba na ovoj popularnoj društvenoj mreži.

Igrači LA Galaxja sinoć su savladali Vancouver rezultatom 5:2. Igrala se 89. minuta kada je Dejan Joveljić asistirao Efrainu Alvarezu za konačan rezultat ovog meča, da bi u opisu tog snimka osoba zadužena za društvene mreže ove ekipe, umjesto imena igrača napisala mjesto rođenja. 

Međutim, ono što je sasvim sigurno naljutilo sve Bosance i Hercegovce je što je Bijeljina predstavljena kao grad u Srbiji. Nakon toga su mnogi korisnici Twittera ovaj potez prokomentarisali na sljedeći način.

‘‘Američki retardi, Bijeljina je u Bosni", "Bijeljina, Bosna. Sramotno, LA Galaxy", "OK, onda je Teksas u Meksiku", "Ovo je kao da napišete da je Kijev u Rusiji", samo su neki od komentara na Twitteru.

Podsjetimo, Joveljić je rođen u Bijeljini 7. augusta 1999. godine, dok je Alvarez rođen u kalifornijskom East Los Angelesu. 

Objavu pogledajte OVDJE.

 

Učitaj još novosti